Сб, 2024-04-27, 01:48
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:49
Україні ЄС допоможе в переговорах з МВФ і протистоянні Росії - президент Литви
Інші останні Новини Європейського Союзу
Європейський Союз готовий допомогти Україні в переговорах з Міжнародним валютним фондом і протистояти економічному тиску Росії, яка закликає приєднатися до Митного союзу.

Як передає УНІАН, про це президент Литви Даля Грибаускайте сказала в інтерв'ю агентству France-Presse.

"Євросоюз готовий почати розмови з Міжнародним валютним фондом з питання кредиту для допомоги українській економіці. Європа готова протистояти натиску третіх країн", - сказала президент Литви, яка нині головує в ЄС.

За словами Грибаускайте, тиск Росії на Україну "шкодить іміджу" росіян і справляє "ефект, протилежний бажаному".

Вона назвала відповідальними за вирішення справи екс-прем'єра Юлії Тимошенко як президента України Віктора Януковича, так і представників опозиції.

Грибаускайте заявила, що зрив підписання Угоди про асоціацію України з ЄС на саміті "Східного партнерства" у Вільнюсі може призвести до "тривалої паузи у відносинах України з ЄС". За її словами, немає гарантій, що даний документ може бути підписаний "через рік або два".

Нагадаємо, 2 листопада на спеціальній нараді у президента Віктора Януковича, що відбулася незабаром після його переговорів з російським колегою Володимиром Путіним, прийнято низку принципових рішень, які раніше стримували прогрес у переговорах з Міжнародним валютним фондом.



Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 885 | Додав: adminA | Теги: протистоянні Росії, переговорах з МВФ, Президент Литви, Україні ЄС | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]