Пт, 2024-03-29, 15:18
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:30
1600 га землі на Київщині чиновники Держгеокадастру намагалися вивести з держвласності
Інші останні Кримінальні новини

Співробітники Служби безпеки України запобігли відчуженню керівництвом Держгеокадастру Київської області земель на майже два мільярди гривень.

"Правоохоронці встановили, що чиновники через підставних осіб вивели з державної власності більш ніж вісімсот земельних ділянок загальною площею понад 1600 гектарів у різних районах Київської області. За оцінками експертів, ринкова вартість земель становить 1,9 мільярда гривень", - повідомляють на сайті спецслужби.

Під час обшуків у приміщеннях Держгеокадастру, у приватних нотаріусів і в офісах землевпорядних організацій співробітники спецслужби вилучили документацію та інші докази проведення земельних угод.

За матеріалами СБУ судом накладено арешт на вісімсот ділянок, незаконно відчужених посадовими особами.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна).

Раніше прокуратура міста Прилуки Чернігівської області завершила розслідування і направила до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні про самовільне захоплення частини злітно-посадкової смуги військового аеродрому, яка є земельною ділянкою в зоні особливого режиму використання.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 707 | Додав: adminA | Теги: чиновники Держгеокадастру, 1600 га землі на Київщині, держвласності | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]