Ср, 2024-04-24, 03:00
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:28
1 червня - новий кінець світу. Величезний астероїд летить до Землі
Інші останні Новини світу науки і технологій
У ніч проти 1 червня повз нашу планету пролетить гігантська скеля під назвою 1998 QE2. Астероїд удев'ятеро перевищує за розмірами один з найбільших океанських лайнерів - Queen Elizabeth 2. Хоча до назви корабля не має жодного стосунку. Це просто код, який використовується для нещодавно виявлених астероїдів в Центрі малих планет в Кембриджі, штат Массачусетс. А рік 1998 вказує на час його відкриття, читаємо в "Комсомольській правді в Україні" за 28 травня.

Наближення космічного гостя вчасно зафіксували фахівці космічного агентства NASA. Вони вирахували, на якій відстані "камінчик" просвистить над нашими головами. І з полегшенням зітхнули: 1998 QE2 для землян не становить небезпеки. Траєкторія польоту астероїда проляже на відстані близько шести мільйонів кілометрів від нашої планети. Це в 15 разів більше за відстань між Землею і Місяцем.

"Ми впевнені, що все минеться, але про всяк випадок вирішили підготуватися до появи астероїда", - зізнається ведучий спеціаліст NASA доктор Ланс Беннер.

Науковці готуються прозондувати астероїд за допомогою величезного телескопа, розташованого в Голдстоунській обсерваторії в пустелі Мохаве (Каліфорнія). Мета - отримати відомості про його форму, хімічний склад, і головне - орбіту. Ці дані можуть допомогти визначити походження гостя з космосу і спрогнозувати можливе переміщення його в майбутньому, через 200 років, коли 1998 QE2 знову до нас повернеться.

Серйозні побоювання у фахівців викликають два інших астероїди. Це Апофіс, який в 2029-му році пройде досить близько - за 36 тисяч кілометрів. І астероїд 1999 RQ36К, який наблизиться ще ближче до нашої планети в 2182 році. За словами доктора Беннера, вони становить потенційну загрозу.

Нагадаємо, 16 лютого астероїд 2012 DA14 пролетів на рекордно близькій відстані від Землі - 27,7 тис км. Момент максимального наближення космічного тіла діаметром 45 метрів до Землі був зафіксований о 01.25, після чого астероїд почав віддалятися від нашої планети.

Перед цим, 15 лютого, в Челябінській області Росії впав метеорит. Він розколовся в атмосфері на кілька десятків великих уламків. Постраждали близько 1,2 тис осіб. Є пошкодження будівель, загальна площа розбитих шибок сягає близько 200 тис кв метрів.

Втім, у США розробляють методи запобігання можливому зіткненню подібних небесних тіл із Землею. Так, у червні поточного року американські науковці запропонували використовувати для захисту Землі від астероїдів багато супутників із лазерами на сонячних батареях.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу науки і технологій | Переглядів: 1092 | Додав: adminA | Теги: астероїд, 1 червня, кінець світу, земля | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]