Пт, 2024-03-29, 01:34
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:18
Аби робити "ін'єкції оптимізму" українцям Луценко повертається з Польщі
Інші останні Політичні новини
Екс-міністр МВС Юрій Луценко найближчим часом збирається повернутися в Україну. Своїми планами на майбутнє він поділився в інтерв’ю "Радіо Свобода".

Луценко запевняє, що не планує створювати нової політичної сили чи громадської організації і хоче стати посередником між народом та лідерами опозиції. "Активна фаза мого "ремонту" завершилася. Хочу повернутися для того, щоб організувати круглий стіл інтелектуалів з написання плану "Третьої української республіки", - зазначив Луценко.

"…Я зрозумів, що Україна, яка хоче бути європейською державою, не має шансу бути збудованою на радянському фундаменті. Тому зараз ми потребуємо плану нової держави, я це називаю "Третя українська республіка". Маю на увазі державу, у якій ми маємо категорично відмовитися від радянського минулого і маємо припинити кримінальне сучасне України. Цей план, власне, вже давно описаний у багатьох документах, і я хотів би звести його у єдиний документ, який може стати планом української демократичної опозиції. Тоді можна буде сподіватися не тільки на більшу підтримку громадян, а й на нову демократичну хвилю суспільства у 2015 році, які голосуватимуть не так проти Януковича, не так за нового лідера опозиції, як за нову програму нової команди нової країни. Ця робота зараз є найважливішою, і саме цим я хочу займатися в Україні", - пояснює екс-міністр.

Луценко запевнив, що не збирається створювати ані нову партію, ані громадський рух, а переконуватиме опозицію висунути єдиного кандидата на президентських виборах: "…Країна у песимізмі і розчаруванні. Я хочу зробити величезну ін’єкцію оптимізму, щоб люди знову, як у 2004-му, 1991-му чи у 1918-му, повірили у свої сили і необхідність боротися за свої права. Оскільки альтернативи немає… Якщо мені це вдасться, я почуватимуся щасливою людиною. Я зовсім не претендую на будь-які посади, оскільки просто хотілося б побути простим громадянином без зайвих державних повноважень".

Також екс-міністр зазначив, що робить усе від нього залежне, щоб прецедент Луценка був використаний для звільнення Юлії Тимошенко.

Нагадаємо, 5 квітня омбудсмен Валерія Лутковська звернулася до президента Віктора Януковича з проханням про помилування Луценка. Омбудсмен послалася на стан здоров'я Луценка і на те, що екс-міністр відбув більшу частину покарання. 7 квітня Янукович підписав указ про помилування, і того ж дня екс-міністр полишив колонію.

25 квітня Луценко прибув на лікування до Польщі.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1000 | Додав: adminA | Теги: ін'єкції оптимізму українцям, Польща, Луценко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]