Пт, 2024-03-29, 15:35
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:09
Банкова націлена провести Януковича у президенти в 2015 році - Тягнибок
Інші останні Політичні новини
Голова фракції "Всеукраїнське об'єднання "Свобода"у Верховній Раді Олег Тягнибок вважає завданням опозиції не допустити проходження в другий тур виборів Президента в 2015 році чинного глави держави Віктора Януковича.

Про це він сказав в інтерв'ю телекомпанії "5 канал" увечері 2 травня, повідомляє "Українські новини".

"А чому ви стверджуєте, що Янукович пройде у другий тур? Мені здається, що програші опозиції в минулому парламенті були в тому, що вони не вміли ставити надзавдання перед собою ... Нам потрібно ставити завдання, щоб Янукович взагалі у другий тур не пройшов. Це має бути завданням сьогоднішньої опозиції", - заявив Тягнибок.

На його думку, розглядаючи сценарій висунення єдиного кандидата, який повинен буде пройти у другий тур виборів разом з чинним главою держави, опозиція просто підіграє владі.

"Очевидно, це гра Банкової. Вони намагаються всім нав'язати думку, що гарантовано Янукович буде в другому турі. У нас вже був Президент Віктор Андрійович Ющенко, який говорив, що обов'язково буде в другому турі. Нагадати яке місце Ющенко зайняв? П'яте. Так чому ви вважаєте, що Янукович займе друге?", - додав парламентарій.

Крім цього, Тягнибок припустив, що використовуючи такий сценарій, влада намагається відволікти увагу суспільства від економічних проблем.

Як повідомлялоcь, чергові вибори Президента пройдуть у березні 2015 року.

Тягнибок розповів, як вчинить, якщо оголосять референдум

Голова фракції "Всеукраїнське об'єднання "Свобода" у Верховній Раді Олег Тягнибок прогнозує організацію опозицією вуличних акцій у разі спроб імплементації результатів всеукраїнського референдуму без затвердження їх парламентом.

Про це він сказав в інтерв'ю телекомпанії "5 канал" увечері 2 травня, повідомляє "Українські новини".

"Опозиція буде піднімати людей. Це єдиний шлях", - заявив він.

Тягнибок нагадав, що опозиція вже почала відповідну роботу з людьми в рамках акції "Вставай, Україно!".

"Ми повинні збільшувати градус революційності українського суспільства. Ми повинні дати людям можливість повірити, що вони разом з нами можуть вплинути на ситуацію", - зазначив він.

Парламентарій упевнений в тому, що опозиція має налагоджувати особисті контакти з народом.

Як повідомлялось, опозиційні фракції "Всеукраїнське об'єднання" Батьківщина "," Український демократичний альянс за реформи (УДАР) Віталія Кличка" і "Свобода" у квітні звернулися до Вищого адміністративного суду з проханням визнати нелегітимним ухвалення закону "Про всеукраїнський референдум" через неперсональне голосування депутатів.

Раніше Тягнибок заявив про те, що Адміністрація Президента направила розпорядження місцевим органам влади розпочати підготовку до референдуму про двопалатний парламент.

Голова фракції Комуністичної партії Петро Симоненко прогнозує проведення такого референдуму в листопаді.

Експерти відзначають прагнення чинної влади провести до кінця 2013 року референдум про створення двопалатного парламенту і внесення змін до Конституції.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 999 | Додав: adminA | Теги: янукович, 2015 році, Тягнибок, президент, банкова | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]