Чт, 2024-03-28, 14:48
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:11
Через політ у справах приватним літаком міністра економіки Литви звільнили
Інші останні Новини Європейського Союзу
Міністра економіки Біруте Весайте звільнили з посади за політ на приватному літаку в столицю Казахстану Астану. Відповідне подання прем'єра Альгірдаса Буткявічюса підписала президент Литви Даля Грибаускайте, пише "Українська правда".

"Вирішено, що міністр економіки припустилася помилки. Ніяк не можна говорити про певні категоричні звинувачення на її адресу, які прозвучали в суспільстві, просто вона помилилася, не подумавши про політ на приватному літаку", - сказав прем'єр в інтерв'ю Литовському радіо.

"Схвалено остаточне рішення, що вона працює до понеділка наступного тижня", - уточнив він.

Міністр економіки Весайте з двома радниками минулого тижня літала на діловий форум до столиці Казахстану Астани на замовленому підприємством Arvi восьмимісному літаку бізнес-класу.

Ціна польоту в обидва боки становила 8100 літів, або 2700 літів за одну людину.

За даними фахівців цивільної авіації, чартерний політ літаком бізнес-класу в Астану і назад може коштувати близько 100 тисяч літів, політ однієї людини може коштувати близько 13 тисяч літів.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху відмовився літати в літаку, де встановили двоспальне ліжко вартістю 138 тисяч доларів США. Воно було призначене для відпочинку глави уряду і його дружини.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 1050 | Додав: adminA | Теги: політ у справах приватним літаком, міністр економіки Литви | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]