Чт, 2024-04-25, 23:02
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:33
Доведеться сплатити податок з грошей, які надсилають в Україну заробітчани
Інші останні Економічні новини
Грошові перекази, одержані громадянами України з-за кордону на поточні або карткові рахунки, вважаються іноземними доходами, які підлягають оподаткуванню за результатами подачі річної податкової декларації. Про це повідомляє Міністерство доходів і зборів України на своєму офіційному сайті.

Ставки оподаткування становлять 15% і 17% залежно від розміру доходів. Зокрема, ставка 17% застосовується до суми, більшої ніж десять мінімальних заробітних плат (11470 грн).

"При цьому у разі отримання валютних цінностей або інших активів, їхня вартість обчислюється в національній валюті за курсом Національного банку України на момент отримання коштів", - пояснили в Міндоходів.

У першому кварталі 2013 року до України надійшло 1,001 млрд дол., а за межі України переказано 183 млн. дол. США (в еквіваленті), за допомогою внутрішньодержавних і міжнародних систем переказу коштів.

Всього на 1 квітня на території України здійснювали діяльність з переказу коштів дев'ять внутрішньодержавних і міжнародних систем переказу коштів, створених резидентами України, з яких п'ять систем запроваджено банками і чотири системи - небанківськими установами. Також на території України функціонували 22 міжнародні системи переказу коштів між фізичними особами без відкриття рахунків, створені нерезидентами. Учасниками таких систем є більш як 150 банків України, компанія "Українська фінансова група" і національний оператор поштового зв'язку "Укрпошта".

Вимогам нормативних документів Нацбанку про діяльність платіжних систем відповідають документи 23 міжнародних систем переказу коштів, створених нерезидентами.

Зазначимо, заробітчани щороку збагачують Україну на 10 млрд євро.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 993 | Додав: adminA | Теги: гроші, податок, україна, заробітчани | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]