Пт, 2024-03-29, 09:41
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:27
Двері Київради, яка хоче працювати і після закінчення повноважень, "Свобода" виламала
Інші останні Політичні новини
Депутати Верховної Ради з фракції ВО "Свобода" Ігор Мірошниченко, Андрій Іллєнко та їхні помічники виламали двері до зали засідань Київської міської ради, бо їх туди не пускали. Про це повідомляє Радіо Свобода.

Правоохоронці відмовилися пропускати "свободівців" на засідання цього органу місцевого самоврядування. Охорону будівлі Київради посилено.

Перед тим секретар Київради Галина Герега та місцеві депутати вільно пройшли до зали засідань. Серед пунктів порядку денного сьогоднішнього засідання ради є земельні питання.

Перед початком засідання активісти встановили біля будівлі Київської міськдержадміністрації лічильник, який рахує дні до завершення повноважень Київради нинішнього скликання.

Під будівлею КМДА зібралося близько 100 киян, які прийшли нагадати депутатам, що їхні повноваження завершуються 2 червня. З цією метою активісти й встановили лічильник у вигляді великого електронного табло.

Герега: Київрада працюватиме до рішення Верховної Ради або КС

Київрада працюватиме до рішення Верховної Ради або до роз'яснення ситуації Конституційним судом, при цьому у відпустку депутати Київради не збираються. Про це секретар Київради Галина Герега заявила на брифінгу.

"Депутати Київради у відпустку не йдуть. Вони налаштовані на роботу", - сказала вона.

"Місто зупинитися в розвитку не може, і всі ми, кияни, хочемо жити в красивому місті, в європейській столиці. Тому ми будемо працювати, і не будемо зупинятися", - запевнила Герега.

Секретар Київради підкреслила, що вони будуть працювати в рамках закону. "Коли буде рішення Верховної Ради, ми будемо його виконувати. Якщо буде роз'яснення Конституційного суду, ми також будемо його виконувати", - сказала вона.

У той же час, Герега зазначила, що не знає, коли відбудеться наступне пленарне засідання Київради. "Або це буде через два тижні, або через місяць, чи через два. Ми обов'язково вам повідомимо про це. Але бажання працювати у нас є", - додала вона.

Засідання Київради відкрилося 22 травня з затримкою майже на півгодини, оскільки до зали засідань прийшли народні депутати від "Свободи" зі своїми помічниками, і охорона не хотіла їх пропускати.

Як відомо, 2 червня закінчується визначений Конституцією України термін повноважень Київської міської ради. Громадськість і опозиція вимагають виборів депутатів Київради, називаючи діяльність столичної ради та голови Київської міськдержадміністрації незаконною з цього моменту.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1069 | Додав: adminA | Теги: закінчення повноважень, двері Київради, свобода | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]