Чт, 2024-04-25, 06:40
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:31
Експерти Атлантичної ради: Шокін саботує реформи
Інші останні Кримінальні новини

  Генпрокурор України Віктор Шокін саботував останній раунд реформ в органах прокуратури, через що під виглядом нової дієздатної системи збереглася стара.

Про це йдеться у висновках члена Харківської правозахисної групи Галі Койнаш, опублікованих на сайті Атлантичної ради.

На її думку, "безпрецедентна реформа", про яку говорив Шокін у новорічному зверненні до колег, насправді - лише "косметичні" зміни.

Койнаш вважає, що стурбованість громадськості тим, що Шокін є представником "старої гвардії", виправдалася.

Закон щодо реформування органів прокуратури мав запрацювати 25 квітня 2015 року, але запуск його положень відклали до 15 квітня 2016 року.

Конкурсний відбір місцевих прокурорів передбачав оновлення кадрів. Однак якщо спочатку 60% кандидатів були "аутсайдерами" - людьми не зі старої системи, то після двох етапів незалежного тестування їх залишилося лише 22%.

А після інтерв'ю з кандидатами з боку відбіркової комісії, де 4 членів - люди Шокіна, а 3 - від парламенту, лише 3% успішних кандидатів були "аутсайдерами".

А після "останнього слова" Шокіна сторонніх кандидатів не залишилося зовсім, пише Койнаш.

Відзначимо, раніше заступник генерального прокурора Віталій Касько повідомив, що в структуру місцевих прокуратур фактично не пройшли нові люди, хоч для відбору нових керівників і провели відкритий конкурс.

"Генеральним прокурором не було призначено жодного зовнішнього кандидата, тобто осіб, які раніше не працювали в прокуратурі. 84% з них раніше займали посади керівників районних прокуратур. Більшість з них працювали, в тому числі, з 2010 року", - пояснив Касько .

За словами Каська, "ідея Сакварелідзе про прихід нових людей в прокуратуру дала збій".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 794 | Додав: adminA | Теги: саботаж, експерти Атлантичної ради, реформи, Шокін | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]