Пт, 2024-03-29, 12:09
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:18
ГПУ посилює боротьбу з хабарниками
Інші останні Кримінальні новини

Першого заступника мера Ужгорода Іштвана Цапа викрили у вимаганні 40 тисяч гривень у підприємця за дозвіл приватизації землі. Про це повідомив генпрокурор Юрій Луценко.

"Посередник, визначений хабарником, сьогодні (25 січня - ред.) затриманий при одержанні другого траншу хабара. Громадянин Цап перебував у цей час у Києві і, дізнавшись про це, подався в біга", - написав він.

"Рекомендую йому негайно прибути в прокуратуру з повинною. Можна навіть укласти угоду зі слідством, якщо вказати, кому йшли гроші нагору", - додав Луценко.

Крім того, правоохоронці викрили корупційну схему, яка діяла в Ужгородській міській раді. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Закарпатської області.

Згідно з інформацією, посадовці міськради отримували хабарі за сприяння у позитивному вирішенні "земельних питань", які виносилися на сесію Ужгородської міської ради.

"У рамках кримінального провадження, розпочатого за ч.3 ст. 368 КК України - одержання неправомірної вигоди службовою особою, на підставі ухвали слідчого-судді наразі тривають обшуки у приміщенні Ужгородської міської ради, а також житлових приміщеннях окремих співробітників Ужгородської міської ради", - сказано у повідомленні.

Як відомо, вказана стаття карається позбавленням волі на термін 5-10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на термін до трьох років, з конфіскацією майна.

За корупцію затримали чиновника Житомирської ОДА та його посередника

Під час одержання хабара затримали керівника одного з управлінь Житомирської облдержадміністрації та його посередника. Про це повідомила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган.

Слідчі встановили, що посадовець вимагав від приватних підприємців Житомирського району неправомірну вигоду у розмірі 2500 доларів США за безперешкодну діяльність у сфері переробки лісосировини.

"Для одержання неправомірної вигоди чиновник залучив жителя Житомира. Посередника, після одержання ним зазначеної суми, затримано на території складських приміщень приватного підприємця, а посадовця – у центрі міста. Неправомірну вигоду вилучено", - йдеться у повідомленні.

Наразі вирішується питання щодо обрання обом затриманим запобіжного заходу, а також щодо відсторонення керівника управління від займаної посади.

Раніше повідомлялось, що у світовому Індексі сприйняття корупції за 2016 рік Україна отримала 29 балів зі 100 можливих, що на 2 бали більше за показник попереднього року. Про це повідомляє "Transparency International – Україна".

Покращенню позиції у світовому рейтингу СРІ сприяло просування антикорупційної реформи, але відсутність дієвої судової системи та фактична безкарність корупціонерів не дає Україні зробити потужний ривок і подолати 30-бальний бар’єр, що зветься "ганьбою для нації", зазначають експерти організації.

    

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 669 | Додав: adminA | Теги: боротьба, хабарники, ГПУ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]