Пт, 2024-03-29, 08:42
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:48
Інцидент із затриманням американського дипломата в Росії ЗМІ назвали пародією
Інші останні Новини світу
Американський дипломат Райян Фогл радше нагадує комедійного агента Остіна Пауерса, аніж серйозного Джеймса Бонда, повідомляє Газета.Ru з посиланням на The Daily Mail. Як зазначає газета, дуже незвично, що ФСБ відразу зробила історію про затримання ймовірного шпигуна публічною. Проте багато подробиць справи залишається за завісою таємниці, вважає видання.

Поспішність, з якою була оголошена новина про Фогла, може означати, що або російська влада була настільки шокована затриманням дипломата, або прихильники "жорсткого курсу" скористалися можливістю перешкодити поліпшенню відносин Росії і США, йдеться в статті.

The New York Times також згадує про "бондіану", назвавши статтю про Фогла "З Росії з перукою". Автори замітки вважають, що ФСБ зробила несподіваний крок, оприлюднивши відео арешту дипломата і відповідні фотографії. При цьому, вважають журналісти, безпосередньо акт шпигунства здається дилетантським, враховуючи перуки та інші предмети, знайдені у Фогла.

The Los Angeles Times, у свою чергу, посилається на анонімного співробітника ФСБ, який заявив, що спочатку служба не планувала робити інцидент публічним. "За інших обставин ми б спробували уникнути розголосу, щоб не ставити у незручне становище наших американських партнерів", - сказав він. "Але їхня людина поводилася дуже зарозуміло і зухвало, начебто опинилася у шпигунському фільмі", - додало анонімне джерело.

Нагадаємо, у ніч проти 14 травня органами контррозвідки ФСБ Росії при спробі вербування співробітника однієї з російських спецслужб було затримано кадрового співробітника ЦРУ США Фогла Райяна Крістофера, що обіймав посаду третього секретаря політичного відділу посольства США у Москві.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1027 | Додав: adminA | Теги: пародія, затриманням американського дипломат, інцидент, Росія, ЗМІ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]