Пт, 2024-04-19, 15:27
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:43
Із чиновницею Міноборони Латвії одружився президент Естонії
Інші останні Новини Європейського Союзу

 Президент Естонії Тоомас Хендрік Ільвес і Ієва Купце повінчалися 2 січня в церкві Святої Анни у Халлісте. Ця церква була домашньою церквою сім'ї Ільвесів ще в XVIII столітті, зазначає "Інтерфакс-Україна".

"З цього моменту набув чинності їхній юридично укладений шлюб. Ієва Купце взяла собі прізвище Ільвес", йдеться в офіційному повідомленні канцелярії глави держави.

Церемонію вінчання і реєстрації шлюбу, свідками якої стали члени сім'ї і найближчі друзі, провів пробст Естонської Євангелічної лютеранської церкви в Вільяндімаа Марко Тійтус, якому асистував пастор ризького приходу Святої Гертруди Крістс Калниньш.

Ільвес, який торік навесні розірвав свій другий шлюб, у листопаді заручився з Ієвою Купце, і 2 січня було призначено днем їхнього весілля.

Купце - керівник відділу координації політики кібербезпеки Міністерства оборони Латвії. Вона також працювала в різних структурах закордонних справ і політики безпеки в Латвії та НАТО, опікуючись питаннями безпеки, демократії та прав людини. У 2012 році вона закінчила програму удосконалення у вашингтонському Університеті Джона Хопкінса і, повернувшись в Латвію, стала радником держсекретаря Міністерства оборони. Вона також координувала облаштування в Ризі Центру стратегічної комунікації НАТО.

Раніше Ільвес наголосив у соцмережах, що якщо він одружиться до того, як закінчиться його президентський термін, то його дружина відмовиться від компенсації, призначеної за законом дружині президента.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 819 | Додав: admin | Теги: чиновниця, одруження, Міноборони, Естонія, латвія, президент | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]