Вт, 2024-04-23, 18:37
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:26
Карнавал "Маланка-фест" пройшов у Чернівцях. ВІДЕО
Інші останні Новини з регіонів України

На площі Філармонії у Чернівцях розпочався VI фольклорно-етнографічний фестиваль Маланок - видовищна святкова вистава, яка презентує яскраву традицію святкування Маланки і переберії Буковини.

Цього року у фестивалі беруть участь 46 колективів, серед яких є учасники з інших регіонів і з-за кордону, повідомляє "Укрінформ".

"Фестиваль проходить в два етапи. В цей час йде перший етап - карнавальна хода трьома колами по місту. Після цього почнеться традиційний конкурс - виступи колективів маланкарів на сцені площі Філармонії. Увечері, після онлайн-голосування, яке пройде на сайті фестивалю та в якому братимуть участь всі небайдужі городяни і гості міста (це проводиться вперше) відбудеться нагородження переможців", - розповіла засновник і організатор фестивалю Оксана Лелюк.

Гості фестивалю, городяни мають можливість сьогодні побачити фейєричне дійство, до якого буковинці готувалися вже давно. Наприклад, тільки з села Горбово Герцаївського району до Чернівців на "Маланку-фест" прибуло понад 220 учасників. "Родзинкою" Горбовскої переберії став цього разу величезний Півень - символ 2017 року. Також серед персонажів - Діди Морози на величезних оленях, ведмеді. А делегацію маланкарів з приміського села Чагор очолює 9-метровий Сфінкс.

Окремі райони Буковини, наприклад, Кіцманський, Заставнівський та Глибоцький представлені відразу декількома колективами. З Полянського району, що на Черкащині, приїхали два колективи: дівочий і чоловічий. Також у фестивалі беруть участь маланкарі з Румунії та Молдови.

Фестиваль Маланок в 2017 році, як і в минулому році, має благодійну мету. На площах міста розміщені скриньки для пожертв. Волонтери збирають кошти на ліки для учасників АТО.

Голосування за кращих серед кращих почалося сьогодні о 11 годині на офіційному сайті фестивалю і завершиться о 19.00.

Проголосувати можна лише один раз і не більше ніж за три колективи. Результати будуть повідомлені 15 січня по завершенні виступів усіх колективів зі сцени на площі Філармонії.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 935 | Додав: adminA | Теги: карнавал Маланка-фест, Чернівці | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]