Чт, 2024-03-28, 22:37
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:16
"Хезболлу" та Іран військовокомандуючий сирійських повстанців звинуватив у вторгненні в країну
Інші останні Новини світу
Військовокомандуючий сирійських повстанців генерал Салім Ідріс звинуватив ліванське угруповання "Хезболла" у вторгненні до Сирії за підтримки Ірану.

Як заявив Ідріс, близько семи тисяч бойовиків "Хезболли" оточили прикордонне місто Кусайр, що стало останнім часом головним полем битви між повстанцями і силами, лояльними президенту Сирії Башару Асаду, передає "ВВС Росія".

За словами Ідріса, що представляє головну опозиційну групу – Вільну сирійську армію, у його бійців недостатньо зброї, щоб вистояти проти бойовиків в цьому місті.

Військовокомандуючий виступив з емоційним закликом до західних країн, заявивши: "Ми вмираємо. Будь ласка, прийдіть і допоможіть нам".

Держдеп США і Рада з прав людини ООН засудили облогу Кусайра ліванськими бойовиками. Представник Держдепу Джен Псакі заявила, що "Хезболла" має негайно покинути сирійську територію.

Як повідомили державні ЗМІ Сирії, урядовим військам вдалося повернути контроль над повітряною базою поблизу Кусайра, посиливши блокаду міста.

У своєму інтерв'ю Ідріс також закликав сирійських опозиціонерів на засланні припинити внутрішні чвари і негайно дати згоду на участь у конференції в Женеві у червні.

Військовокомандуючий підкреслив, що, хоча він і більшість інших повстанців відкидають ідеологію джихадистів, вони не можуть дозволити собі відмовитися від їхньої допомоги.

Нагадаємо, 19 травня лояльні президентові Асаду війська захопили на заході Сирії місто Ель-Кусайр, яке вважався стратегічно важливим оплотом повстанців. Захоплення міста дозволило урядовим військам контролювати узбережжя Сирії. Для опозиції це місто було важливим, оскільки завдяки йому повстанці могли проникати в сусідній Ліван.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1072 | Додав: adminA | Теги: Іран військовокомандуючий сирійськи, вторгнення, Хезболла | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]