Чт, 2024-03-28, 11:49
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:28
Книгу про "кіборгів" презентували у Києві. ВІДЕО
Інші останні Столичні новини - новини Києва

  У Києві презентували книгу "АД-242. Історія мужності, братерства і самопожертви" про захист аеропорту Донецька, або в АДу - як його назвали оборонці летовища.

Основою книжки, яка стала можливою завдяки українській службі "Радіо Свобода" та видавництву "Книжковий Клуб "Клуб Сімейного Дозвілля", стали інтерв'ю понад півсотні безпосередніх учасників подій - прозваних противником за стійкість та мужність "кіборгами", повідомляє "Укрінформ".

"Рік тому, коли закінчилася найгероїчніша битва в новітній історії України - оборона Донецького аеропорту, ми зрозуміли, що ці події потрібно закарбувати в пам'яті наших сучасників. Свідчення учасників оборони, журналістів, офіційних представників ЗСУ - всіх тих, хто безпосередньо бачив ці події на власні очі, мали передати картину того, що відбувалося в ці 242 дні", - заявила директор видавництва КСД Вікторія Столяренко.

Над книгою працювали майже два десятки журналістів "Радіо Свобода" з усіх регіонів України, втім, автор і укладач проекту Ірина Штогрин вважає її "книгою, написаною самими "кіборгами".

"Це пряма мова про ту баталію, яка зупинила супротивника і знищення України, про ту битву, яка по суті довела всьому світу, що в Україні є чоловіки, які здатні її захистити, що Україна взагалі здатна захищатися. На холоді, під постійними обстрілами вони підставляли плече один одному, вони захищали щось, що захищати вже було неможливо, тільки тому, що за цими терміналами Донецького аеропорту були їхні матері, дружини і діти, ця земля, яка називається Україна", - розповіла Штогрин.

Окрім унікального матеріалу - понад 60 інтерв'ю оборонців летовища та десятків ексклюзивних фото з місця подій - книга також містить відповіді начальника Генштабу ЗСУ Віктора Муженка на запитання укладача, інформацію про участь бійців добровольчих батальйонів в обороні аеропорту, коментарі військових та експертів із безпеки з України, Канади, США і Росії.

Зазначимо, у 2015 році у Львівському університеті імені Івана Франка кореспондент газети "Лос-Анджелес Таймс" Сергій Лойко презентував свою книгу "Аеропорт", присвячену подіям війни на сході України. Роман описує останні дні оборони Донецького аеропорту, саме в цей час Сергій перебував там, поруч з українськими "кіборгами".


    

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Столичні новини - новини Києва | Переглядів: 893 | Додав: adminA | Теги: книга про кіборгів, Київ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]