Вт, 2024-04-23, 20:28
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:03
Лідерка секти "Біле братство" Марія Деві Христос повернулася до Києва
Інші останні Релігійні новини
Секта "Біле братство" на чолі з Мариною Цвігун, більш відомою як Марія Деві Христос, повернулася в Київ. Тепер жінка заманює адептів до секти під виглядом художниці-поетеси-співачки Вікторії Преображенської, пише газета "Вести".

Нагадаємо, "Біле братство" було у всіх на вустах з 1990 по 1993 роки. Сотні тисяч людей, покинувши свої сім'ї і віддавши в дар квартири, повністю перейшли під вплив "Матері", як називали вони Марину Цвігун. Закінчилося все тим, що 10 листопада 1993 року члени "Білого братства" захопили Софію Київську і збиралися себе спалити.

Марину Цвігун було засуджено до чотирьох років позбавлення волі. Екс-заступник прокурора Віктор Шокін, який тоді вів справу "Білого братства", згадує, що у дуже багатьох адептів секти виявили психічні відхилення, а ось саму Цвігун визнали осудною. У 1997 році вона вийшла на волю.

Після виходу з в'язниці Марина Цвігун відновила свою діяльність у Москві - там, під виглядом художниці Вікторії Преображенської, вона влаштовувала виставки картин. А тепер знову перебралася до Києва, де організувала виставку в напівпідвалі старого будинку в самому центрі міста.

Там довірливим шанувальникам мистецтва розповідають те саме: про шосту расу, кінець світу і просвітління із Сіріуса.

Проте експерти вважають, що колишнього масштабу секта вже не досягне.

"Тепер вона працює на культурологічній основі, через виставки картин. Адже якщо буде, як раніше, відверто проповідувати, нею одразу ж зацікавляться органи. Адже у промові Преображенської - ті ж такі вчення, наприклад, про шосту расу. Звичайно, колишнього масштабу "Біле братство" не досягне, але збагатитися коштом довірливих людей зможе", - каже дослідник тоталітарних сект Юрій Чернишов.

На думку фахівця, Цвігун зараз не бідує.

"Тоді у "Братство" вступали люди не лише з України і Росії, а й з Канади, Ізраїлю, Словаччини... Вони віддавали їй свої гроші, квартири, будинки. Всієї нерухомості слідству відшукати тоді не вдалося, думаю, в неї залишилося чимало майна", - вважає Чернишов.
Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Релігійні новини | Переглядів: 1105 | Додав: admin | Теги: марія деві христос, Київ, біле братство | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]