Пт, 2024-04-19, 11:48
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:31
Люди, які часто говорять "я", схильні до депресії й тривожності
Інші останні Новини світу науки і технологій
Люди, які часто говорять "я", схильні до депресії й тривожності, пише The Daily Mail з посиланням на роботу Університету Касселя. А ось, якщо людина часто використовує слово "ми", йому подібні проблеми не загрожують, передає "Meddaily".

Це підтверджує опитування 15 чоловіків і 103 жінок. У ході опитування науковці цікавилися минулим добровольців, їх взаємовідносинами, сприйняттям себе. Відповідно, група любителів слова "я" мала складнощі з психікою і взаємодією в групі людей. Вона частіше шукала уваги і не могла проводити час на самоті.

"Я" говорило про те, що людина виділяє себе, як незалежну одиницю, якій, між тим, життєво необхідна увага інших. "Ми" дозволяло людині бути частиною групи і підтримувати взаємини з іншими.

До речі, науковці з Університету Колорадо, у свою чергу, довели, що при депресії корисно регулярно тренуватися, а самоконтроль позитивно позначається на психічному здоров'ї. Притому, вимушене фізичне навантаження справляло настільки ж позитивний ефект, що і добровільна участь у тренуваннях.

Зауважимо, що раніше американські психіатри дійшли висновку, що аномальний рівень гормонів щитоподібної залози в крові може сприяти розвитку депресій, занепокоєнь і психіатричних захворювань.

Окрім того, стрес і кокаїн добре доповнюють один одного. Вони викликають в мозку схожі зміни, провокуючи все нові хвилі депресії. Причому зміни доходять до самої серцевини нейрона.

А ось миттєво виводити людей з глибокої депресії може кетамін - препарат, який використовується медиками та ветеринарами для індукції і підтримання загальної анестезії. Та втім то й річ: зазначений препарат, що класифікується як наркотик класу С, заборонений законом.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу науки і технологій | Переглядів: 1006 | Додав: adminA | Теги: депресії, Люди, говорять я | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]