Пт, 2024-03-29, 10:33
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:57
Луценко: Треба знімати гаранта і ламати "каральний холдинг"
Інші останні Політичні новини
Абсолютно передбачувано Європейський суд із прав людини підтвердив незаконність арешту Юлії Тимошенко, вважає Юрій Луценко.

Про це він написав у Facebook, коментуючи рішення ЄСПЛ за скаргою Тимошенко.

"Щоб там не белькотіла ГПУ, це означає, що за вказівкою Януковича організована прокурорсько-суддійська група свідомо порушила ратифіковану Верховною Радою України міжнародну конвенцію, яка згідно українського закону і при старому і при новому КПК є джерелом права в Україні", - заявляє він.

Луценко вважає, що "не доводиться розраховувати, що гарант Конституції – він же організатор політрепресій – зніме з посад причетних до скоєного посадового злочину осіб".

"Отже, прийдеться знімати такого гаранта", - заявляє він.

"Але спершу Юлія Тимошенко має бути звільнена. Її арешт – незаконний. Це вже не політичне гасло, а правовий висновок", - додає опозиційний політик.

"Наступний крок – звільнення України. Для цього треба зламати каральний холдинг ГПУ – МВС - суди шляхом його розпуску, прийняття європейської законодавчої бази та набору нового персоналу через детектор брехні, погодження на провокацію хабаря та декларування видатків щодо правоохоронців, суддів та членів їх родин", - вважає Луценко.

Як відомо, 30 квітня Європейський суд із прав людини оголосив рішення про визнання політичної мотивації арешту екс-прем'єра Юлії Тимошенко по "газовій справі" і порушення її прав у зв'язку з цим арештом.

Водночас, Євросуд більшістю голосів не визнав порушення прав Тимошенко за ст.3 (заборона на катування) Європейської конвенції з прав людини.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 967 | Додав: adminA | Теги: ламати каральний холдинг, Луценко, знімати гаранта | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]