Пт, 2024-04-26, 15:53
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:59
Мей: у майбутньому можуть знадобитися сільгоспробітники з України - The Guardian
Інші останні Іноземна преса про Україну
Міністра внутрішніх справ Великої Британії Терезу ​​Мей попередили про необхідність розглянути можливість пустити в країну більше східноєвропейських працівників з таких країн, як Україна і Росія. Інакше варто очікувати різкого підвищення цін на фрукти та овочі і втрати робочих місць, пише The Guardian.

"За даними офіційного Комітету радників з питань міграції, британські фермери зможуть найняти достатню кількість сезонних збирачів фруктів і овочів у перші один або два роки після того, як обмеження на ринку праці для болгарських і румунських працівників знімуть у грудні", - передає газета.

"Але в середньостроковому періоді, за словами радників, з'явиться брак сезонної робочої сили мігрантів, що призведе до збільшення оплати праці і підвищення на 10-15% цін у супермаркетах", - пише автор статті.

Експерти з міграції чекають прибуття достатньої кількості румун і болгар незабаром, але прогнозують, що протягом одного-двох років вони, найпевніше, знайдуть іншу, постійну і краще оплачувану роботу в готельному бізнесі, охороні здоров'я та будівництві.

Голова Комітету радників з питань міграції Девід Меткаф пояснив, що раніше і британці працювали збирачами фруктів і овочів, але вони хочуть трудитися на постійній основі і не бажають жити у фургонах або причепах, як цього вимагають багато фермерів, зазначає автор статті.

"Експерти з міграції закликають міністра внутрішніх справ розглянути питання про заміну сезонних працівників робочою силою з-за меж ЄС - надто з таких країн, як Україна, де багато, наприклад, студентів, які вивчають сільське господарство", - йдеться в статті.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Іноземна преса про Україну | Переглядів: 1175 | Додав: adminA | Теги: майбутньому, сільгоспробітники з України | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]