Сб, 2024-04-20, 14:40
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:11
МММ за 18 тис гривень "вибиває" у чиновників землі в Криму
Інші останні Кримінальні новини
Сільради Київської області та Криму завалені заявами - люди з різних областей країни масово просять виділити їм безкоштовно землю. Інакше погрожують судами. Заяви штампує правозахисна організація "Варта". За свої послуги бере 20 тис грн, пишуть Вести.ua.

"За пару тижнів надійшло 54 заяви, - каже секретар Білогородського сільради Києво-Святошинського району Тетяна Вовк. - Люди з інших областей хочуть отримати ділянку, хоча у нас своїх тисячі охочих! Депутати відмовили, а прохачі розривають мій телефон - запитують, коли будуть ділянки". Подібна ситуація склалася і в селищних радах, чиї землі виходять до Чорного моря. "З січня 2013 року ми отримали від "Варти" вже 590 заяв, - каже Тетяна Костіна, секретар Качинської сільради, що під Севастополем. - У нас немає землі навіть для місцевих, які стоять на черзі 11 років! Зараз готуємо відмови". Всі заяви подані не особисто, а за допомогою "Варти". Її керівник Євген Кравець посилається на Основний Закон.

"Ст.14 Конституції та ст.121 Земкодексу зобов'язують державу забезпечити кожного охочого землею, - каже Кравець. - За три роки ми напрацювали схему, як змусити чиновників ці закони виконувати".

За його словами, зараз на землю претендує 2,5 тис осіб. Отримали поки що 36. (Щоправда, у "Варті" так і не назвали хоч одного конкретного одержувача). Але на сайті організації йде активний набір - люди записуються в групи по територіях. Так, зараз повністю "зайнята" земля в кримському селищі Кача, розібрали і Лівадію. Послуги платні - в середньому 18 тис гривень. При цьому гроші потрібно платити відразу, і ніхто не говорить, що в разі невдачі затії ці гроші повернуть назад.

Здається, що єдина мета нового "МММ" - отримати від людей 20 тис гривень. А землю ніхто не отримає. Юристи вкрай скептично оцінюють перспективи взяти безкоштовно наші чорноземи, посилаючись на статті Конституції. "У будь-якій схемі, де задіяні суди, ніколи не може бути ніякої 100% гарантії. В Україні кількість нерухомості може зростати, але кількість землі тільки зменшується, на всіх не вистачить. Боюся, щоб не закінчилося все, як у 90-ті з МММ", - каже юрист з питань нерухомості Віктор Несін.

Віктор Ведмідь, керівник руху "Взаємодопомога", вважає, що отримати ділянку за схемою Кравця теоретично можливо, але пересічному громадянину це не під силу.

"Домогтися безкоштовної землі можна лише комплексно, піднімаючи протести, організовуючи інформвійну. Врешті-решт, можна брати змором". "У законах прописано право людини на землю і механізм захисту цього права, - говорить юрист Сергій Вовк. - Але на місці цих людей я не довіряв би посередникам - люди самі можуть подати заяви до сільради. По-друге, у схемі, де є суд, ніколи немає 100% гарантії. По-третє, шанс отримати у власність ділянку за такою схемою є тільки у людей, чітко прив'язаних до конкретної ділянки: користуються нею, там стоїть їхній будинок, займаються фермерством і потребують додаткових площ. Масово землю роздавати не будуть - рано чи пізно Верховний або Вищий спецсуд видасть постанову, якою скасує цей механізм ".

Незважаючи на скептицизм юристів, Кравець запевняє, що люди зможуть отримати жадані сотки за дев'ять місяців. "Якщо сесія відмовляє - подаємо на депутатів до суду, просимо обґрунтувати. Законно обґрунтувати нічим, адже в країні немає жодного населеного пункту, де немає вільної землі. Суд рішення скасовує, відправляє на повторний розгляд до сільради. Другий раз депутати відмовити вже не можуть. Якщо залишають наші запити без відповіді - теж подаємо до суду, просимо обґрунтувати. Якщо, наприклад, зобов'язують дати якісь додаткові документи, вказуємо відповідні статті законів, де прописано все чітко. Всі шляхи відступу обрізаємо", - рекламує свої послуги Кравець.

Цікаво, що організація "Варта" - учасник піраміди Мавроді "МММ-2012", про що сказано на їхньому ж офіційному сайті. "Нинішня її акція називається "Земля кожному учаснику МММ". У бесіді Кравець це і не заперечує. "А що тут такого? Так, багато учасників програми - це МММщики, люди думають, як вигідніше вкласти свої гроші, ми їм у цьому допомагаємо", - говорить Кравець.

Нагадаємо, "МММ" Сергія Мавроді такожвзялася за нерухомість. Учасники піраміди побудували за 10 км від Кільцевої дороги (Київ) свій таунхаус. Квартири площею 130 кв м продають тут по дивній схемі за 25 тис дол. Оголошення про старт продажів нерухомості під Києвом з'явилося на сайті Сергія Мавроді.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 992 | Додав: adminA | Теги: 18 тис гривень, ммм, землі в Криму | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]