Пт, 2024-03-29, 04:21
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:14
На Чонгарі звели вежу, яка мовитиме на Крим
Інші останні Новини з регіонів України

На Чонгарі побудована вежа, яка найближчого часу розпочне мовлення на Крим. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив член Нацради з питань телебачення і радіомовлення Сергій Костинський.

"Вежа на Чонгарі побудована. Найближчим часом розпочнеться мовлення на Крим", - зазначив Костинський.

За його словами, висота побудованої радіотелепередавальної станції в с.Чонгар Херсонської області - 150 м. Нині відбувається монтаж обладнання.

"З початку лютого сигнал українських радіостанцій почне доставлятися в Крим. Мова йде про Перший канал Українського радіо, Meydan, Радіо Крим.Реалії, Херсон FM. Наступний етап - організація цифрового телебачення", - повідомив член Нацради з питань телебачення і радіомовлення.

Костинський уточнив, що будівництво вежі тривало два місяці. Весь інший час, майже 9 місяців, велися роботи з прорахунку та міжнародної координації радіочастот, відведення земельної ділянки, проведення конкурсу на радіочастоти.

Він привітав усіх із "гарною новиною" і подякував колегам за реалізацію проекту.

"Велика подяка за реалізацію проекту інвестору - "Телемережам України", Херсонській ОДА, Українському державному центру радіочастот, НСТУ, Міністерству інформаційної політики, Міністерству з питань тимчасово окупованих територій, Національній раді з питань телебачення і радіомовлення", - сказав Костинський.

Він нагадав, що розвиток мовлення в зоні проведення АТО та на територію Криму відбувається в рамках плану дій проекту Стратегії реінтеграції окупованих територій України і роботи Комісії з питань забезпечення стабільного функціонування системи національного телебачення і радіомовлення при МІП.

Нагадаємо, Національна рада на засіданні 27 грудня 2016 року визначила переможців конкурсу з отримання ліцензії мовлення з використанням вільних радіоканалів. На Крим з Чонгара зможуть працювати чотири вітчизняних радіокомпанії.

Натомість з анексованого Росією півострову вже заявили, що мовлення українських медіа на територію півострова буде припинено як таке, що, мовляв, "не відповідає російському законодавству".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 819 | Додав: adminA | Теги: мовитиме на Крим, Вежа, Чонгар | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]