Чт, 2024-04-25, 07:28
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:10
На "чорнобильців" ледве вдалося нашкребти 11 млрд - кабмін розписався в неспроможності
Інші останні Економічні новини
Щоб повністю виконати закон про пільги для "чорнобильців" необхідно 88 млрд гривень - таких грошей у бюджеті немає.

Про це в інтерв'ю виданню "Зеркало недели. Украина" розповіла міністр соціальної політики Наталія Королевська.

За її словами, в держбюджеті на сьогоднішній день немає додаткових коштів для повного забезпечення всіх "чорнобильців" пільгами і доплатами, передбачених законами.

Королевська зазначила, що в 2013 році на пільги постраждалим від аварії на Чорнобильській АЕС у держбюджеті передбачено трохи більше 11 млрд гривень - на 2 мільйони "чорнобильців". Однак щоб повністю виконати закон, ухвалений ще в часи СРСР, необхідно 88 млрд гривень.

"Для порівняння: на всі виплати сім'ям з дітьми, малозабезпеченим сім'ям, дітям-сиротам, інвалідам з дитинства, дітям-інвалідам - ​​а це 13 мільйонів українських громадян найвразливішої ​​категорії - цього року передбачено в бюджеті близько 40 млрд гривень. Тобто в середньому - 5,5 тис гривень на одного "чорнобильця" (майже в два рази більше тих 3,077 тис гривень, які держава може собі дозволити витратити на сироту чи інваліда)", - підкреслила Королевська.

Глава Мінсоцполітики зазначила, що на сьогоднішній день влада виділила три пріоритети: вирішення питання збереження статусу "чорнобильців" за дітьми, які втрачають його з досягнення 18-річного віку; відновлення справедливості по відношенню до вдів "чорнобильців"; наведення порядку в обласних комісіях по заробітках "чорнобильців".

"Вважаю, що вирішивши ці завдання, ми зможемо йти далі з відновлення соціальної справедливості для постраждалих від аварії на ЧАЕС", - сказала вона.

Відзначимо, що, за словами прем'єр-міністра Миколи Азарова, при ухваленні бюджету на 2013 рік відомства були "надмірно обережними" і дещо занизили показники. У результаті бюджет вийшов "антикризовим і максимально економним".


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 1028 | Додав: adminA | Теги: 11 млрд, Кабмін, Неспроможність, чорнобильці | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]