Вт, 2024-04-16, 13:52
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:08
На Луганщині побудують першу у Східній Європі буддійську Ступу
Інші останні Релігійні новини
Будівництво першої в Україні та Східній Європі Ступи, буддійського культового монументу, почнуть наприкінці червня біля села Паньківка на Луганщині, пише Gazeta.ua.

Як розповів чернець вже діючого біля Паньківки храму, координатор проекту Сергій Жданкін, споруда заввишки 30 м і завширшки 50 м постане над річкою Сіверський Донець і обійдеться приблизно у 2 млн доларів, суму зібрали з добровільних пожертв.

У його фундамент закладуть "шаріру" - частинку праху Будди, яка зберігається в Україні з 2001 року.

А навколо облаштують "територію миру і ненасильства" – ландшафтний парк з квітами, камінням і водоспадами.

"Будувати будемо за класичним зразком Ступи Сваямбху в Непалі, але з урахуванням традицій цієї землі, наприклад, зі скіфськими мотивами і візерунками, – розповідає Сергій Жданкін. – Та й уся Ступа за формою нагадуватиме скіфський курган. Саме скіфи, за нашим вченням, – прабатьки племен, з яких з'явився Будда".

Будівля буде із сучасних матеріалів, залізобетонних конструкцій. У роботах задіють до десяти професійних будівельників, на інші завдання запрошують волонтерів усіх конфесій. Перед початком робіт проведуть обряд очищення землі і під бій барабанів прочитають молитву.

Нагадаємо, раніше було опубліковано статтю "Великий скіф Будда: пророк, який не знав Бога?", в якій фактично стверджується, що Будда, незважаючи на твердження інших джерел, був українцем.
Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Релігійні новини | Переглядів: 1019 | Додав: nowyny | Теги: буддійська ступа, Луганщина | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]