Пт, 2024-03-29, 11:31
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:50
Найбільшим світовим ринком комп'ютерів став Китай, обігнавши США
Інші останні Новини світу
Найбільшим світовим ринком персональних комп'ютерів став Китай, обігнавши за цим показнику США.

Відповідно до опублікованого компанією IHS iSuppli звіту, постачання нових комп'ютерів у цій країні виросло в 2012 році до 69 млн одиниць продукції, проти 66 млн одиниць у США, повідомляє CyberSecurity.ru.

Пітер Лін, старший аналітик IHS, говорить, що факт виходу Китаю у світові лідери за обсягами покупок нових комп'ютерів його не дивує, однак незвичайним виглядає те, що в Китаї приблизно в рівних частках розподілися продаж настільних комп'ютерів і ноутбуків, тоді як у більшості регіонів користувачі тяжіють до покупки мобільної й портативної обчислювальної техніки.

Аналітики кажуть, що дотепер саме США були найбільшим світовим ринком нових комп'ютерів, але зараз на західних ринках користувальницькі пріоритети зміщаються убік смартфонів і планшетів, тоді як у КНР існує стійкий попит на нові моделі бюджетних ПК.

Відзначимо, що на сьогодні Китай також є найбільшою національною інтернет-аудиторією і має понад 500 млн користувачів.

IHS відзначає, що в КНР приблизно рівними частками розподілені продажі нових десктопів і ноутбуків. На більшості європейських ринків зараз превалюють продажі ноутбуків, тоді як продажі настільних комп'ютерів значно просіли.

У той же час, IHS очікує, що в 2014 році в Китаї продажі ПК і ноутбуків розподіляться в співвідношенні 64% до 36%. Крім того, компанія очікує, що ріст продажів ПК у Китаї в річному обчисленні складе 3-4%.

Китайське Міністерство промисловості й інформаційних технологій опублікувало звіт, відповідно до якого в 2013 році продажі програмного забезпечення в КНР складуть 619 млрд юанів або 99,5 млрд доларів, що на 24,7% більше, ніж роком раніше.

Обсяг експорту китайського софту за той же період складе 8,7 млрд доларів, при середньорічному темпі росту в 11,6%.

Відзначимо, сьогодні у світі працює біля мільярда смартфонів і планшетних комп'ютерів. За прогнозами консалтингового підрозділу Cisco IBSG компанії Cisco (США), до 2016 року вартість мобільних хмарних послуг на світовому ринку перевищить 60 млрд дол.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1000 | Додав: adminA | Теги: китай, найбільший світовий ринок комп'ютер, США | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]