Сб, 2024-04-20, 01:51
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

08:51
Народжувати в Україні краще, ніж в Монголії, але гірше, ніж в Лівані
Інші останні Іноземна преса про Україну
Міжнародна організація Save the Children, що займається захистом прав дітей по всьому світу, опублікувала щорічний рейтинг країн, в яких найкраще бути матір'ю.

Експерти, що розміщують країни в рейтингу Індекс материнства, спиралися на дані Всесвітньої організації охорони здоров'я за п'яти основними показниками щодо кожної країни: рівень смертності породіль, рівень дитячої смертності, середня тривалість навчання в школі, рівень доходів жінок і процентне співвідношення жінок і чоловіків в уряді, передає ZN.UA.

У черговому рейтингу, для якого експертами було проаналізовано дані по 176 країнам, на першому місці знаходиться Фінляндії, на останньому - Демократична республіка Конго. У першій десятці країн опинилися Швеція, Норвегія, Ісландія, Нідерланди, Данія, Іспанія, Бельгія, Німеччина та Австралія.

Україна розділила 74 місце з Алжиром і Сальвадором, поступившись таким країнам, як Ліван, Казахстан та Перу, але при цьому випередивши досить розвинені Південну Африку і Бразилію. Однак показники України не набагато кращі, ніж у таких країн, як Іран, Шрі Ланка і Монголія.

Росію укладачі рейтингу розмістили на 59-ій позиції, Молдову на 84-ій, а Грузію на 94-ій. Серед країн колишніх радянських республік найвищої оцінки в рейтингу удостоїлася Бєларусь, посівши 26 місце і лише трохи поступившись Ізраїлю, випередивши такі країни, як США, Японія і навіть Люксембург.

Раніше повідомлялося, що президент України Віктор Янукович присвоїв звання Мати-героїня п'яти тисячам багатодітних жінок.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Іноземна преса про Україну | Переглядів: 1076 | Додав: adminA | Теги: україна, Народжувати, Монголія, Ліван | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]