Пт, 2024-04-19, 23:03
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:47
Оборону узбережжя Чорного та Азовського морів Україна посилила
Інші останні Новини України

Військово-Морськихі сили (ВМС) Збройних сил України (ЗСУ) разом з правоохоронними органами та іншими військовими формуваннями посилили охорону берегової лінії Чорного та Азовського морів. Про це заявив речник Міністерства оборони України полковник Дмитро Гуцуляк під час брифінгу: "Діяльність Міністерства оборони України за останні три дні", повідомляє Укрінформ.

"У взаємодії з правоохоронними органами та іншими військовими формуваннями в північно-західній акваторії Чорного моря і прибережних районах посилено оборону берегової лінії Чорного та Азовського морів", - зазначив Гуцуляк.

Також він повідомив, що в рамках цієї роботи військовослужбовці ВМС провели артилерійські стрільби по морських цілях, розгорнули підрозділи та пункти управління.

Військово-Морським силам України передали два малих броньованих артилерійських катери, повідомив Дмитро Гуцуляк.

"До складу Військово-Морських сил Збройних сил України прийнято два малих броньованих артилерійських катери типу "Гюрза" – "Бердянськ" та "Аккерман", - сказав він.

Зазначимо, що довжина катера "Гюрза-М" становить 23 метри, ширина 4,8 метра, осідання 1 метр. Максимальна швидкість ходу до 28 вузлів, дальність плавання економним ходом 700 миль, автономність - п'ять діб. Судно розраховане на екіпаж з п'яти осіб.

В Одеській, Миколаївській областях та в північно-західній частині Чорного моря відбуваються навчання сил і військ Військово-Морських сил Збройних сил України із залученням кораблів, катерів і суден, літальних апаратів морської авіації, авто- та бронетехніки.

Як повідомляє прес-центр командування ВМС ЗСУ, учасники маневрів відпрацьовують завдання з посилення охорони державного кордону. Метою заходів також є поглиблення взаємодії з місцевими органами влади та населенням, демонстрація бойових можливостей підрозділів.

Крім того, військовослужбовці проводять заходи патріотичного спрямування.

"У місті Білгороді-Дністровському, на території однієї із військових частин, морські піхотинці демонстрували місцевим жителям і групі молоді шкільного віку зброю, озброєння та військову техніку, а також бойові можливості підрозділу, зокрема дії морської піхоти в місті, дії обслуги 120-мм міномета, надання першої допомоги при пораненні, розмінування в місті тощо", - йдеться в повідомленні.

Раніше повідомлялося, що для потреб ВМС ЗС України побудують два десантних катери типу "Кентавр".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини України | Переглядів: 729 | Додав: adminA | Теги: україна, оборона узбережжя Чорного та Азовсь | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]