Чт, 2024-03-28, 23:55
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:51
Однією з умов для підписання асоціації з ЄС залишається звільнення Тимошенко, - Томбінський
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС
Звільнення екс-прем'єра Юлії Тимошенко з-за грат залишається однією з умов для підписання угоди про асоціацію України з Європейським Союзом.

Про це заявив глава представництва Європейського Союзу в Україні Ян Томбінський в ефірі 5 каналу.

"Зараз залишається найбільш важливе питання - це перебування у в'язниці Юлії Тимошенко. Ми дуже сподіваємося, що це питання буде вирішене до часу проведення саміту у Вільнюсі", - цитує посла офіційний сайт Тимошенко.

"Ми можемо сказати, що прогрес було здійснено, однак поки ще не були вирішені усі проблеми, які мають бути вирішені до підписання угоди про асоціацію у Вільнюсі", - сказав Томбінський.

Представник Євросоюзу в Україні нагадав, що проблемою вибіркового правосуддя з європейської сторони опікується місія Європарламенту у складі екс-голови Європарламенту Пета Кокса та колишнього президента Польщі Олександра Кваснєвського.

"Ця місія продовжується і у них є сподівання, що ті питання, які стосуються вибіркового правосуддя і які до цього часу не були вирішені, вони будуть вирішені на шляху до саміту Східного партнерства у Вільнюсі", - зазначив він.

Томбінський також вважає, що рішення Європейського суду з прав людини у справі "Тимошенко проти України" не може бути предметом політичних дискусій.

"Я би радив усім ознайомитися повністю з рішенням Європейського суду. Там чітко зазначено, що були порушення положень конвенції з питань прав людини і особливо статті 18. Кожне порушення – це є порушення, і не повинно бути політичних дискусій на тему, що це означає", - наполягає дипломат.

Глава представництва ЄС в Україні підкреслив, що влада України повинна виконати рішення Євросуду з прав людини.

"Я хочу нагадати про заяву, яка була зроблена після саміту Україна – ЄС 25 лютого, у якій зазначалося, що будь-яке рішення Євросуду буде повністю виконано і впроваджено", - наголосив Томбінський.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 946 | Додав: adminA | Теги: звільнення Тимошенко, умова, підписання асоціації з ЄС, Томбінський | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]