Ср, 2024-04-24, 17:29
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:27
Окупанти обстріляли підконтрольне "ЛНР" місто Ірміно. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

  За минулу добу, 13 січня, бойовики 62 рази обстріляли українські позиції в зоні АТО, одного військового поранено. Про це повідомляє прес-центр штабу АТО.

За повідомленням, на Маріупольському напрямку – з мінометів російсько-окупаційні війська обстрілювали Широкине та Водяне. З гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї – Гнутове, Талаківку, Павлопіль, Водяне, Березове, Новотроїцьке. По Гнутовому неодноразово стріляли снайпери. А по Широкиному та Мар’їнці – БМП.

На Донецькому напрямку – по Верхньоторецькому бойовики вели вогонь зі 122 міліметрової артилерії та 82 міліметрових мінометів. По Луганському, Північному, Зайцевому, Південному, Новгородському, Троїцькому, Кам’янці та Авдіївці – з гранатометів та стрілецької зброї. По Кам’янці вогонь вів снайпер.

На Луганському – з артилерії 152 та 122 міліметра російсько-окупаційні війська вели вогонь по Новозванівці та Троїцькому. По Новоолександрівці, Новозванівці, Валуйському та Старому Айдару – зі 120 та 82 міліметрових мінометів. З гранатометів та стрілецької зброї окупанти обстрілювали наші позиції в районах Станиці Луганської, Новозванівки, Валуйського. По Кримському вогонь вів снайпер, зазначають у штабі АТО.

Зазначимо, а за минулу добу бойовики здійснили всього 78 обстрілів позицій українських військових на Донбасі. Поранено трьох українських військових. Про це 13 січня повідомив прес-центр АТО.

Протягом 11-12 січня 2017 року незаконні збройні формування на Донбасі понесли небойові втрати, один із бойовиків загинув під час чищення крупнокаліберного кулемета. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

"12 січня у 3-й мотострілецькій бригаді (Горлівка) 1-го армійського корпусу (АК) Збройних сил РФ під час чищення крупнокаліберного кулемета, внаслідок порушення порядку розбирання зброї, було вбито військовослужбовця кулеметного розрахунку бригади", - йдеться в повідомленні.

Окупанти обстріляли підконтрольне "ЛНР" місто Ірміно з метою звинувачення української сторони в обстрілі мирного населення

Незаконні збройні формування в ніч на суботу, 14 січня, обстріляли житлові будівлі в підконтрольному "ЛНР" місті Ірміно Луганської області, щоб звинуватити українську сторону в обстрілі мирного населення, заявили в прес-центрі штабу АТО.

Згідно із заявою прес-центру АТО, яке оприлюднено на офіційній сторінці в Фейсбук в суботу вранці, протягом останніх трьох діб противник здійснював провокаційні обстріли позицій українських військ поблизу населених пунктів Калинове-Попасна і Новозванівка Луганській області.

"При цьому вогонь вівся не тільки по українським військовим, а й по населеним пунктам, які знаходяться під тимчасовим контролем російсько-окупаційних військ. Зазначене здійснювалося з метою звинувачення української сторони в обстрілі мирного населення", - сказано в заяві.

За інформацією штабу АТО, черговою такою провокацією стали обстріли противником в ніч на 14 січня житлових приміщень в місті Ірміно, що становила загрозу життю і здоров'ю мирних громадян.

"Інформація про це була своєчасно надана в Спільний центр по контролю і координації питань припинення вогню і стабілізації розмежування сторін (СЦКК)", - сказано в заяві.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 714 | Додав: adminA | Теги: обстріл, окупанти, підконтрольне ЛНР місто Ірміно | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]