Пт, 2024-04-19, 12:10
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:30
Окупанти "поливають" Авдіївку з мінометів. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

За минулу добу в результаті бойових дій на сході України жоден український військовий не загинув, двоє зазнали поранень. Це сталося в Попаснянському районі внаслідок підриву на міні, повідомив сьогодні, 17 січня, спікер Міністерства оборони з питань АТО полковник Олександр Мотузяник.

"Вчора було відносно спокійно. За добу противник жодного разу не відкривав вогонь з важкого озброєння. Після опівночі бойовики відкрили гранатометний вогонь по Новозванівці. Після заходу сонця ворог тричі обстріляв Станицю Луганську та її околиці поблизу російського кордону з гранатометів та стрілецької зброї", - розповів він про ситуацію на Луганському напрямку.

За словами Мотузяника, всього за минулу добу тут зафіксовано 4 ворожих обстріли.

Речник МОУ констатував, що на Донецькому напрямку ворог також значно знизив свою вогневу активність.

"Єдиним винятком стала Авдіївка – тут бойовики близько 2 годин обстрілювали наші позиції з мінометів. Вогонь при цьому вівся одразу з двох різних напрямків. При цьому було випущено 37 мін. Також кілька ворожих обстрілів вчора відбулося на Світлодарській дузі, в Зайцевому та Опитному. Всього за минулу добу на Донецькому напрямку сталося 6 ворожих обстрілів, 1 – з важкого озброєння", - зазначив він.

Як поінформував Мотузяник, на Маріупольському напрямку, як і раніше, бойові дії вчора велися у Мар’їнському районі та на приморських рубежах.

"Ворог продовжує стріляти як вдень, так і вночі, щоправда, майже не застосовує важкого озброєння. Лише у Павлополі по наших позиціях було випущено кілька мін. Свою основну активність вчора противник зосередив на Павлополі, Гнутовому та Широкиному – саме на ці пункти припадає 80% всіх ворожих обстрілів на Маріупольському напрямку. Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку вчинено 31 ворожий обстріл", - уточнив речник Міноборони з питань АТО.

У сутичці між військовими РФ і бойовиками загинули троє осіб – розвідка

У військових з'єднаннях і частинах ЗС Росії на Донбасі збільшилася кількість небойових втрат. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України на своїй сторінці у Facebook 17 січня.

"16 січня у 1-му мотострілецькому батальйоні 9-го окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти в результаті сутички із застосуванням зброї між військовослужбовцями ЗС РФ та контрактниками з числа місцевого населення трьох військовослужбовців вбито та ще дев’ятьох поранено", - йдеться у повідомленні.

Вказується, що станом на 17 січня у 6-му окремому мотострілецькому полку (Кадіївка) 2-го АК обліковано до 80 військовослужбовців, які самовільно залишили свої підрозділи.

Згідно з інформацією ГУР, "реальна кількість дезертирів у полку значно більша".

16 січня українська розвідка повідомляла, що у Новоазовську між бойовиками з Донецької області та російськими спецпризначенцями виникли сутички, внаслідок яких травмовано 20 осіб.

Довідка

24 грудня 2016 року окупанти зірвали чергову домовленість про режим тиші на Донбасі. Перед цим кілька днів тривали запеклі бої на Світлодарській дузі. Також сили АТО увійшли в Новолуганське і встановили блокпост.

28 грудня сили АТО відбили атаку бойовиків біля Крутої Балки.

30 грудня українські військові відбили дві вилазки під Попасною.

9 січня ЗСУ придушили вилазку диверсантів біля Тарамчука.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 786 | Додав: adminA | Теги: окупанти, Авдіївка, міномети | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]