Вт, 2024-04-16, 22:20
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:38
Окупанти вивозять з Донбасу заводи. ВІДЕО
Інші останні Кримінальні новини

Впродовж минулої доби в зоні проведення антитерористичної операції загиблих серед українських військовослужбовців немає, один зазнав поранень.

Про це на брифінгу в Києві повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО Олександр Мотузяник.

"За добу, що минула, внаслідок бойових дій жоден український військовий не загинув, однак один наш боєць отримав поранення. Це сталося поблизу селища Піски", - сказав Мотузяник.

За його словами, протягом вчорашнього дня на Луганському напрямку було традиційно тихо. Натомість на Донецькому напрямку обстановка незмінна – тривають бойові дії низької інтенсивності по всьому фронту. Активно працюють снайпери противника (зокрема, на Світлодарській дузі та в Донецькому аеропорту). У Пісках вчинено танковий обстріл наших позицій.

Що стосується Маріупольського напрямку, то там противник порушив режим тиші лише в Мар’їнці. При цьому важке озброєння НЗФ не застосовували, проте здійснили 2 снайперських обстріли.

Раніше повідомлялося, що основні бойові дії в зоні АТО розгортаються на Донецькому напрямку - там бойовики скоїли цілу серію збройних провокацій на відрізку від Авдіївки до Пісків. Крім того, розвідка зазначала, що в районі міста Торез почали навчання танкові і мотострілкові підрозділи 1-го армійського корпусу російських окупаційних військ. Після тривалого часу провокативних обстрілів сил АТО ситуацію на лінії розмежування можна схарактеризувати як "бойові дії низької інтенсивності".

Міністр оборони України Степан Полторак заявив, що терористичні угруповання на Донбасі хочуть захопити більше території, але Україна готова дати їм відсіч. "Якщо вони будуть порушувати Мінські угоди і будуть вести себе агресивно, перейдуть у наступ, то нам є чим їм відповідати", - сказав міністр.

Нагадаємо, 13 січня учасники Тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації на Донбасі домовилися про оголошення режиму тиші, який мав бути запроваджений негайно. Перед цим у Мінську, 22 грудня 2015 року (того ж дня, коли бойовики увійшли до села Комінтернове, що лежить у "сірій зоні" поблизу Маріуполя), була досягнута домовленість про припинення вогню в ніч проти 23 грудня. Однак через 11 годин після досягнення такої домовленості бойовики застосували проти сил АТО "Гради".

Росія вивозить промислове обладнання з Донецька - розвідка

Росія демонтувала і вивезли обладнання з підприємства "Донбаскабель" міста Донецька.

Про це повідомляє Головне управління розвідки у вівторок.

"Встановлено чергові факти знищення Російською Федерацією промислових потужностей Донбасу. Зокрема, демонтовано та вивезено до Росії спеціальне обладнання з виготовлення мідного дроту для шахтного устаткування ВАТ "Донбаскабель" (м. Донецьк)" – сказано в повідомленні.

При цьому у розвідці повідомили, що представникам СММ ОБСЄ була передана інформація про наявність у районах Первомайська, Алчевська, Ясинуватої забороненого Мінськими домовленостями озброєння – танків, САУ та 122-мм РСЗВ "Град".

Також у повідомленні додали, що бойовики збільшили інтенсивність вогневого впливу на сили АТО.

Як повідомляє ГУР, на тимчасово окупованих територіях сходу України погіршується криміногенна обстановка.

"Зокрема, 24 січня групою озброєних осіб під керівництвом колишнього заступника командира танкового батальйону з озброєння 1-ї окремої мотострілецької бригади (Комсомольське) 1-го АК здійснено збройний напад на пункт боєпостачання вказаного батальйону. Викрадено боєприпаси та паливно-мастильні матеріали. Командування 9-ї окремого мотострілецького полку проводить розслідування за фактом мародерства особового складу у н.п. Ленінське (Новоазовський район). Встановлено розкрадання військовослужбовцями зенітно-ракетної батареї помешкань місцевих жителів", - йдеться у повідомленні.

В українській розвідці також зазначають, що у підрозділах противника зафіксовані чергові факти грубого порушення дисципліни та низького рівня морально-психологічного стану. Зокрема, військовослужбовцем 9-ї окремого мотострілецького полку (Новоазовськ) 1-го армійського корпусу (АК) під дією наркотичних речовин вчинено спробу підриву ручної гранати в розташуванні особового складу підрозділу, зазначається в повідомленні.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 797 | Додав: adminA | Теги: Донбас, окупанти, заводи, вивіз | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]