Пт, 2024-04-19, 13:04
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:42
Опозиція змінила київський маршрут акції "Вставай, Україно!" - ЗМІ
Інші останні Політичні новини
Як стало відомо ЗМІ представники трьох опозиційних партій - "Батьківщина", "Свобода" і "УДАР" - вирішили змінити маршрут акції "Вставай, Україно!", яка пройде в суботу, 18 травня, в столиці, пише "Коммерсантъ-Украина".

Раніше передбачалося, що мітинг розпочнеться на Європейській площі, після чого опозиція пройде Хрещатиком у бік Софійської площі, де хода має завершитися. Тепер же у маршруті з'явилися нові пункти: Адміністрація президента і Верховна Рада. "Ми зрозуміли, що просто йти на Софійську - це програш, який викличе критику учасників мітингу, тому ми вирішили поміняти маршрут і піти до Адміністрації президента та Верховної Ради, а вже звідти на Софійську площу", - заявив співрозмовник у партії "Батьківщина".

Нагадаємо, "Вставай, Україно!" - серія мітингів протесту, які протягом останніх кількох місяців проходили у різних містах України. Крім "Батьківщини" в акції брали участь активісти партій "УДАР" і "Свобода".

Зазначимо, що 13 травня стало відомо, що в суботу, 18 травня, будуть проводити свою акцію представники не лише опозиції, а й Партії регіонів, які планують провести у цей день антифашистський марш "В Європу без фашистів". До цього рішення опозиції змінити маршрут була тільки одна точка, де опозиція і партія влади могли перетнутися: Європейська площа. Колона "антифашистів" мала підійти до площі до 12.00, до того часу опозиціонери повинні були почати свій мітинг. Тепер, здається, сутички не уникнути.

"Однак остаточне рішення поки що не ухвалено, ми подивимося по ситуації. Упевнений, що там буде хаос, тому що назустріч нам підуть мітингувальники так званого "антифашистського мітингу", які, природно, не хочуть йти ні на яку Європейську площу, а хочуть заблокувати територію біля Верховної Ради", - вважає інше джерело в "Батьківщині".


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 945 | Додав: adminA | Теги: Україно!, київський маршрут акції Вставай, опозиція | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]