Чт, 2024-04-25, 05:46
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:35
Перший транш на 2 мільярди Європа відправила Кіпру
Інші останні Новини Європейського Союзу
Механізм фінансової стабільності від імені єврозони перерахував у понеділок, 13 травня, перший транш фіндопомоги Кіпру в розмірі 2 мільярдів євро. Про це пише "Прайм" з посиланням на МФС.

Згідно з повідомленням, другий транш у сумі до 1 мільярда євро буде виділено не пізніше 30 червня.

Обидва транші перераховуються готівкою і будуть використані на обслуговування держборгу Кіпру та покриття потреб бюджету.

Нагадаємо, фінансова система Кіпру опинилася у тяжкому становищі через кризу в Греції, бо на балансах кіпрських банків перебували великі пакети грецьких держоблігацій, які знецінилися під час кризи.

Нікосія була змушена звернутися по допомогу до влади Євросоюзу. Та погодилася надати 10 мільярдів євро, але за умови, що острівна держава самостійно знайде ще 5-7 мільярдів.

Кіпрська влада спочатку мала намір знайти додаткові кошти шляхом списання одноразового податку з усіх рахунків у банках країни, проте цей захід заблокував парламент країни.

Зрештою уряд вирішив реструктуризувати два найбільших банки країни, Bank of Cyprus і Laiki, а потім списати більшу частину коштів з рахунків на суму понад 100 тисяч євро.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 1000 | Додав: adminA | Теги: транш на 2 мільярди, Європа, Кіпр | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]