Пт, 2024-03-29, 02:25
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:00
Підбили підсумки взаємодії України та США за президентства Обами Гройсман і Байден і обговорили подальшу співпрацю
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

  У понеділок 16 січня відбулася зустріч прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана з віце-президентом США Джо Байденом, під час якої сторони підбили підсумки взаємодії із США під керівництвом адміністрації президента Барака Обами, обговорили прогрес України на шляху реформ та подальшу співпрацю.

"Я хочу запевнити вас у тому, що мій уряд і я особисто як прем'єр-міністр не збираємося зупинятися на шляху проведення змін усередині країни. Ми і далі будемо йти шляхом реформ, які принесуть мир, стабільність і спокій у нашу державу. Ми будемо робити все для того, щоб Україна відбулася, щоб зусилля, які докладалися та докладаються, привели нас до успіху. Я точно знаю, що зміни, які ми робимо, будуть найкращим внеском в успіх нашої країни", - наводить слова Гройсмана прес-служба українського уряду в понеділок, 16 січня.

Прем'єр-міністр наголосив на готовності України та керівництва країни до подальшого розвитку стратегічного партнерства зі США.

Він відзначив важливість допомоги США для трансформації України в ключових напрямах, серед яких реформування митної служби, боротьба з корупцією, проведення децентралізації та підтримка енергетичної безпеки.

На зустрічі також були перший віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів, міністр фінансів України Олександр Данилюк, міністр Кабінету Міністрів України Олександр Саєнко, посол США в Україні Марі Йованович, пише Інтерфакс-Україна.

За результатами зустрічі заяви для преси не було.

Наразі Джо Байден проводить переговори з президентом України Петром Порошенком. О 9:05 понеділка Порошенко та Байден зустрілися для проведення офіційних переговорів. Очікується, що після переговорів вони зроблять заяву для ЗМІ.

Як повідомлялося, Джо Байден проводить робочий візит в Україну.

Нагадаємо, 7-8 грудня 2015 року відбувся дводенний офіційний візит Байдена до України, який експерти вже охрестили "антикорупційним". Він зустрівся з президентом Петром Порошенком, а також з мером Києва Віталієм Кличком, молодими українськими реформаторами, представниками неурядових організацій, а наприкінці дня провів спільну нараду та брифінг з тодішнім прем'єром Арсенієм Яценюком, а 7 грудня - виступив у Верховній Раді.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 640 | Додав: adminA | Теги: США, Гройсман і Байден, подальша співпраця, україна, обама | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]