Чт, 2024-03-28, 11:06
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:00
Підписано президентом Закон про державний бюджет на 2016 рік
Інші останні Економічні новини

Президент України Петро Порошенко підписав Закон "Про Державний бюджет України на 2016 рік", повідомляє прес-служба глави держави.

Документ було ухвалено Верховною Радою 25 грудня.

Нагадаємо, Верховна Рада України в 4:00 ранку 25 грудня ухвалила закон України про державний бюджет на 2016 рік з дефіцитом 3,7% ВВП і з доходами 595 млрд гривень. За відповідне рішення проголосували 263 народних депутата при необхідному мінімумі в 226 голосів.

Проект держбюджету був доопрацьований з урахуванням прийнятих законів.

Представляючи оновлений проект бюджету міністр фінансів України Наталя Яресько сказала, що розробники законопроекту в цілому врахували близько 20 різних змін. Зокрема, раніше передбачалося, що доходи бюджету складуть 601 млрд гривень.

Прийняття бюджету було ключовий рекомендацією України від основного кредитора - Міжнародного валютного фонду, підтриманої Мінфіном США та посольствами країн "Великої сімки "в Україні. "Дефіцит залишається в рамках маяків МВФ", - сказала Яресько.

У свою чергу, представник Бюджетного комітету парламенту Сергій Мельник зазначив, що Комітет підтримав пропозиції щодо змін і доповнень статей бюджету, включаючи перерозподіл коштів на програми Мінкультури, Міноборони та МОЗ.

"В цілому було подано більше 600 пропозицій. І на 1 березня Кабмін має представити проект змін до бюджету з урахуванням ресурсних пропозицій", - сказав він.

Завершуючи обговорення проекту бюджету, прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк висловив подяку всім парламентаріям за допомогу в роботі.

"Нам разом вдалося розробити акти законодавства, які вносилися урядом, краще й ефективніше, - сказав Яценюк. - Ми підтримуємо всі пропозиції депутатських фракцій, які спрямовані на економічну стабілізацію. Нам треба буде працювати і далі - не тільки над цим бюджетом, а й над усіма реформами, як по податках, так і в медицині та освіті. І я залишаюся оптимістом. Ми здатні проводити реформи і досягати результату. Єдність - це наш запорука успіху".

Раніше Кабмін представив проект держбюджету, в якому незмінним залишилися показники держборгу - в 1,5 трлн грн, показник держгарантій - 28200000 грн, доформування енергетичного спецфонду на рівні 700 млн дол., Обсяг запозичень - 202,997 млрд грн. Прожитковий мінімум, згідно з оновленим документом, з 1 січня 2016 року всі також складе 1330 грн, з 1 травня - 1399 грн, з 1 грудня - 1496 грн. Розмір мінімальної зарплати: з 1 січня - 1 378 грн, з 1 травня - 1450 грн, з 1 грудня - 1550 грн.

Крім того, 24 грудня Верховна Рада ухвалила і затвердила низку законодавчих змін, які стосуються системи оподаткування для виконання доходної частини бюджету -2016.

Зокрема, міністр фінансів Яресько на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook зазначала, що за результатами голосування прийнято зниження ставки ЄСВ у 2016 році до єдиної ставки 22% і введена відміна утримання ЄСВ з заробітної плати (доходу) фізичних осіб. Також вводиться з 1 січня 2016 зниження ставок рентних платежів для видобутку природного газу, скасовується з 1 січня 2016 спеціальний імпортний збір, звільняється від оподаткування міжнародна технічна допомога. З 1 січня вводиться електронна акцизна накладна для детінізації ринку палива.

За словами Яресько, прийняті законодавчі акти дозволять провести верифікацію одержувачів соціальної підтримки і пенсій і значно підвищити ефективність використання державних коштів. На думку глави Мінфіну, уряд зміг досягти компромісу з Верховною Радою за ключовими змін до доходної та видаткової частини бюджету, які дозволять почати ряд важливих структурних реформ.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 15253 | Додав: adminA | Теги: Закон про державний бюджет, підпис, 2016 рік, президент | Рейтинг: 3.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]