Пт, 2024-04-19, 11:03
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:58
Почала постачати газ до України французька компанія Engie
Інші останні Економічні новини

З 1 січня 2017 року французька компанія Engie почала постачати газ в Україну.

Про це повідомляє прес-служба "Укртрансгазу".

Так, в українську газотранспортну систему України надійшло вже 3,9 млн кубометрів палива. Щодоби компанія поставляє газ в розмірі 0,4 млн кубометрів.

Газ імпортується з Польщі.

Раніше ПАТ "Укртрансгаз" отримав дозвіл продовжити на рік угоду з ПрАТ "Газтранзит" на транспортування російського газу. Додаткова угода передбачає збільшення обсягів транспортування до 20,5 млн кубометрів.

ПАТ "Укртрансгаз" отримало від одноосібного акціонера ПАТ "Нафтогаз України" згоду на вчинення правочинів. Вартість транспортування становитиме 15,131 млн грн.

Нагадаємо, у жовтні 2016 року повідомлялося, що Україна надала французькій компанії Engie можливість зберігати газ в українських газових сховищах. Як повідомили в прес-службі уряду України, відповідні домовленості були досягнуті й закріплені в угоді між Engie та українським держхолдингом "Укртрансгаз", підписаній у рамках українсько-французького ділового форуму в Парижі.

Компанія Engie (колишня назва - GDF Suez) – велика французька енергетична і газова компанія зі штаб-квартирою в Парижі і річним оборотом близько 60 млрд євро. Основний власник компанії – уряд Франції (35,7%), у вільному обігу перебуває ще близько 57% акцій.

Компанія здійснює діяльність у сфері генерації, передачі та постачання електроенергії, видобутку, транспортування і постачання природного газу, а також у сфері альтернативних джерел енергії. Нещодавно Engie відкрила в Україні дочірню компанію, завданням якої стане розвиток бізнесу материнської компанії на українському ринку.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 675 | Додав: adminA | Теги: україна, газ, французька компанія Engie | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]