Вт, 2024-04-16, 08:33
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:15
ПР та опозиція грошима заманюють людей на мітинг у Києві - ЗМІ
Інші останні Політичні новини
Опозиція може частково змінити маршрут проведення акції "Вставай, Україно!" 18 травня у Києві. Про це голова фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк повідомив журналістам. Він підкреслив, що влада у суботу влаштовує на Хрещатику "чи то парад, чи то шоу, тобто, не дають нам пройти", передає УНІАН.

За словами Яценюка, "ми позавчора офіційно подали наступну заявку: якщо ви нам не даєте можливості пройти по Хрещатику, тоді ми йдемо по великому колу - це Кабінет міністрів, Верховна Рада, Банкова, і по Інститутській підемо до Софійської площі (учасники акції зберуться на Європейській площі, а потім підуть до Кабміну і парламенту, перейдуть на Інститутську і пройдуть до Софійської площі)".

Водночас Яценюк наголосив, що якщо "розчистять Хрещатик (йдеться про заходи до Дня Європи на Хрещатику від Європейської площі до Майдану Незалежності), то, значить, опозиція пройде по першому маршруту (від Європейської площі вздовж Хрещатика і поверне біля Будинку профспілок вгору до Софійської площі).

"У нас завжди є кілька планів дій", - наголосив Яценюк. Відповідаючи на запитання журналістів щодо можливих сутичок між прихильниками Партії регіонів та опозицією, Яценюк сказав: "Ми готові до будь-якого розвитку подій".

Як повідомлялося, 18 травня в Києві запланований фінальний мітинг всеукраїнської акції "Вставай, Україно!", ініційованої опозиційними фракціями "Батьківщина", "УДАР" і "Свобода".

У цей же день у Києві проводитиметься ініційований Партією регіонів антифашистський марш "В Європу без фашистів". Учасники маршу повинні пройти по вулиці Грушевського на Європейську площу, яку до того часу повинні покинути учасники акції "Вставай, Україно!".

Водночас у ЗМІ з'явилася інформація про намір організаторів акції "Вставай, Україно!" після мітингу на Європейській площі повернути колону в бік адміністрації президента України і Кабінету міністрів, що може призвести до перетину маршрутів акцій на вулиці Грушевського.

Голову донецької "Батьківщини" викликають на допит в день акції в Києві

Керівника Донецької обласної партійної організації ВО "Батьківщина" Костянтина Матейченка викликали на допит до податкової міліції 18 травня. Про це повідомляє прес-служба партії.

За словами Матейченка, увечері в середу, 15 травня, кілька працівників податкової міліції прийшли до нього додому, щоб вручити повістку про допит. Голова облорганізації "Батьківщини" одразу ж поїхав до слідчого і був у нього о 23.00.

"Я запропонував провести допит відразу або на наступний день, або післязавтра у зв'язку з тим, що в суботу у мене запланована поїздка, придбані квитки, заброньовано номер у готелі, призначені зустрічі. Однак слідчий послався на свою зайнятість і наполягав на тому, що допит має відбутися саме 18 травня", - розповів ситуацію Матейченко.

Тоді представник опозиції запропонував перенести допит на понеділок, 20 травня, але отримав відмову у зв'язку тим, що "підтискають терміни".

У "Батьківщині" вважають, що таким чином влада хоче перешкодити донецьким активістами взяти участь в акції протесту "Вставай, Україно" у Києві, яка пройде 18 травня.

Через мітинги центр Києва перекриють

У зв’язку з проведенням масових заходів у суботу в центрі Києва буде тимчасово перекрито рух транспорту. Про це повідомляє прес-служба київської ДАІ.

"Заявки на участь подали різні партії", - сказано у повідомленні.

Піша хода за їхньою участю відбудеться наступними вулицями: Лаврською, площею Слави, вулицею Грушевського; Європейською площею, Володимирській узвіз, Трьохсвятительською; Хрещатиком, Майдан Незалежності, Михайлівською, Володимирській проїзд, вулицею Володимирською (від Прорізної до Софіївської площі), вулицею Малою Житомирською.

"Державтоінспекція радить киянам та гостям міста обмежити свої поїздки транспортними засобами до центральної частини міста на час проведення заходів. А якщо така потреба все ж виникла, то паркувати транспорт лише в тих місцях, де це не суперечить правилам і не буде заважати іншим учасникам дорожнього руху", - сказано у повідомленні.

Міліція просить політиків допомогти їй не бити морди

Міліція закликає учасників акції різних політичних сил, що заплановані на 18 травня, не провокувати конфліктних ситуацій. Про це йдеться у повідомленні прес-служби управління Міністерства внутрішніх справ у місті Києві.

У міліції нагадали, що 18 травня у Києві відзначатиметься День Європи та одночасно з цим відбудеться ряд заходів, організованих представниками різних політичних сил та громадських організацій, які напередодні подали до КМДА відповідні заявки.

"Для забезпечення охорони громадського порядку столичною міліцією вже підготовлено відповідний розрахунок сил та засобів", - зазначається у повідомленні.

На час проведення заходів в окремих частинах міста буде обмежено рух транспортних засобів. Також буде посилено патрулювання нарядів міліції у місцях великого скупчення людей, на зупинках громадського транспорту та в метрополітені.

"Правоохоронці звертаються до організаторів заходів з проханням дотримуватися встановленого законом порядку проведення мітингів та демонстрацій", - закликали у прес-службі.

"Не порушувати громадський порядок, не провокувати конфліктних ситуацій та не підбурювати мітингувальників до силових конфліктів з правоохоронцями, а навпаки, сприяти працівникам міліції в охороні громадського порядку", - підсумували в МВС.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1008 | Додав: adminA | Теги: гроші, пр, Люди, опозиція, мітинг у Києві, ЗМІ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]