Чт, 2024-03-28, 13:06
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:54
Рада ЄС обговорює, як допомогти реформам в Україні
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Рада ЄС на рівні міністрів закордонних справ обговорює допомогу Україні в проведенні необхідних реформ. Як передає УНІАН, такий пункт порядку денного назвала сьогодні у Брюсселі перед початком засідання високий представник ЄС з питань зовнішньої політики та політики безпеки Федеріка Могеріні.

"Повний пункт порядку денного - наша підтримка Україні. Ми не тільки обговоримо виконання Мінських домовленостей, але й, перш за все і найголовніше - нашу підтримку Україні, підтримку порядку денного реформ", - сказала вона.

Федеріка Могеріні зазначила, що це особливо важливо, зважаючи на те, що вступила в дію поглиблена та всеохоплююча зона вільної торгівлі між Україною та ЄC.

"Ми повинні докласти всіх зусиль і гарантувати, що українці отримають результат", - підкреслила високий представник.

Єврокомісія підтверджує, що в першому кварталі цього року виступить з пропозицією до Ради ЄС ввести безвізовий режим для України. Про це перед засіданням Ради ЄС у Брюсселі сказав єврокомісар з політики сусідства і переговорів про розширення Йоганес Ган, пише Європейська правда.

"Щодо України лишаються певні зобовязання, взяті президентом і прем'єр-міністром, які мають бути виконані. Але ми очікуємо, що дуже скоро буде звіт, ми отримаємо оцінку і в першому кварталі ми зможемо виступити з пропозицією (щодо скасування віз- ред.)", - сказав він.

За словами Гана, це ж саме стосується і Грузії.

Як заявляв у грудні єврокомісар з міграції, внутрішніх справ та громадянства Дімітріс Аврамопулос, Єврокомісія на початку 2016 року запропонує включити Україну до списку країн, громадяни яких можуть в’їжджати до Шенгенської зони на короткотривалий термін без віз.

Свої рішення у справі скасування віз мають винести Рада ЄЄ та Європарламент.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 846 | Додав: adminA | Теги: україна, реформи, Рада ЄС, допомоа | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]