Чт, 2024-04-25, 08:00
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

« 1 2 ... 9 10 11 12 13 ... 19 20 »

 

 

У Тернопільській облраді створили комісію щодо перевірки законності передачі храмового комплексу Почаївської лаври представникам УПЦ Московського патріархату.

Останні Релігійні новини | Новини європейської України| Додано: 2016-07-22| Інші останні новини | Коментарі. Залиш і ти свій коментар - хай світ знає твою думку(0)

 

 

Українська православна церква Київського патріархату 28 липня проведе богослужіння і хресний хід з нагоди річниці Хрещення Київської Русі, повідомив прес-секретар Київської патріархії архієпископ Євстратій (Зоря).


 

На Рівненщині через релігійний конфлікт між вірянами, які належать до різних конфесій, опечатали храм. Цього разу в епіцентрі уваги опинилася церква Різдва Богородиці у селі Дуліби.


 

 

Народні депутати підготували проект змін до закону та постанову "Про комплекси Києво-Печерської та Свято-Успенської Почаївської Лавр", які можуть поставити крапку в релігійних чварах довкола архітектурних пам’яток.


 

 

Мітинг, присвячений Дню пам'яті жертв політичних репресій, відбувся на українсько-польському Меморіалі жертвам тоталітаризму в Лісопарку.


 

 

Усі соціологічні опитування показують, що дедалі більше православних громадян України хочуть мати єдину помісну автокефальну церкву.


 

 

На Великдень в народі існує безліч народних прикмет, традицій і звичаїв, що стосуються всіх сфер нашого життя.


 

 

Найпопулярнішим офіційним святом серед українців є Великдень. Про це свідчать передані результати опитування громадської думки, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології.


 

Президент України Петро Порошенко доручив заступнику глави Адміністрації президента Ростиславу Павленку спільно з представниками протестантських громад підготувати проект указу про затвердження заходів з відзначення 500-річчя Реформації в 2017 році.


 

Голова Української православної церкви Київського патріархату Філарет (Денисенко) в п'ятницю, 4 березня, очолив божественну літургію з нагоди престольного свята храму Малої Софії на території комплексу Софійського собору.


 

Президент Петро Порошенко привітав українців з Богоявленням Господнім. "У велике свято Богоявлення та Хрещення Господнього бажаю міцного здоров’я кожній українській родині!


 

В завершение гряды зимних праздников в "Парке Киевская Русь" покажут все самое лучшее, что было в программе "Зимняя сказка", которая стартовала еще на день святого Николая.
 


 

 

"Тенденція така: у тих випадках, коли священик поводиться, скажімо, по-антиукраїнськи в приході, в таких випадках такі переходи не бувають рідкісними".


 

Президент України Петро Порошенко разом з дружиною Мариною і дітьми Євгенією, Олександрою і Михайлом відвідали церкву Святих Апостолів Петра і Павла, яка знаходиться в с. Гута Івано-Франківської області.


 

Вітальне відеозвернення Петро Порошенко разом із родиною та колядниками записав у своїй прикарпатській резиденції в Гуті Богородчанського району.