Чт, 2024-03-28, 16:38
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:07
Рада ухвалила закон - благодійну діяльність релігійних організацій звільнили від податків
Інші останні Релігійні новини

Верховна Рада ухвалила в цілому закон, який передбачає звільнення благодійної діяльності релігійних організацій від податків.

За ухвалення законопроекту №5050 "Про внесення змін до Податкового кодексу України (про уточнення окремих положень щодо оподаткування неприбуткових організацій)" за основу і в цілому проголосував 281 народний депутат за необхідного мінімуму в 226 голосів, передає УНІАН.

Народний депутат Павло Унгурян повідомив, доповідаючи законопроект, що даний документ вносить технічні правки в Податковий кодекс для полегшення надання благодійної допомоги релігійними організаціями.

"Йдеться про те, що в Податковий кодекс закралася помилка, яка позбавляє релігійні організації будь-яких конфесій статусу неприбуткових, коли вони займаються доброчинністю як на користь членів своїх громад, так і іншим людям, які потребують допомоги", - сказав Унгурян.

Як наголошується в пояснювальній записці, за нормами Податкового кодексу, якщо організації надають благодійну допомогу, вони повинні вносити такий вид допомоги у свій статут. Однак у статутах діючих організацій не передбачено багато видів допомоги, зокрема, йдеться про допомогу учасникам АТО й їхнім сім'ям.

Голова Комітету Ради з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна повідомила, що перереєстрація статутів благодійних організацій здійснюється з дозволу органів місцевої влади.

"Пропускна здатність такої перереєстрації дуже мала, пару статутів на тиждень, тому у встановлені терміни (до 1 січня 2017 року) релігійні організації не встигнуть це зробити", - сказала Южаніна, додавши, що пропонується дозволити продовжити перереєстрацію статутів до 1 січня 2018 року.

Як наголошується в пояснювальній записці, внесення змін до Податкового кодексу України усуне необхідність внесення релігійними організаціями змін до своїх установчих документів і їх перереєстрації до 1 січня 2017 року.

Також пропонується встановити, що неприбуткові підприємства, установи та організації не можуть бути виключені з Реєстру неприбуткових установ і організацій тільки на тій підставі, що у контролюючого органу відсутні копії установчих документів. Це має зняти проблему вилучення неприбуткових організацій з Реєстру, якщо у контролюючого органу відсутні копії установчих документів через поштові й інші проблеми комунікації, які можуть виникнути напередодні кінцевої дати перереєстрації.

Згідно з даними Міністерства культури України, станом на початок 2016 року в Україні зареєстровано зі статусом юридичної особи 34 611 релігійних організацій, які внесено до Реєстру неприбуткових установ і організацій.

Нагадаємо, влітку 2015 року президент Петро Порошенко підписав закон про звільнення релігійних організацій від оподаткування нерухомості.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Релігійні новини | Переглядів: 836 | Додав: adminA | Теги: рада, закон, благодійна діяльність релігійних ор, податки | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]