Пт, 2024-04-19, 21:22
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:49
Савченко про можливий обмін на ГРУшників: моє життя не коштує двох
Інші останні Новини російської федерації

Українську льотчицю і нардепа Надію Савченко можуть обміняти на затриманих в Україні російських військових Олександра Александрова та Євгена Єрофеєва. Свою думку з цього приводу висловила незаконно арештована в Росії українка в інтерв'ю УНІАН.

"Моє життя не коштує більше, ніж життя іншої людини. Тому ніяких двох ГРУшників на одну мене. Або "один на один", чи "всіх на всіх", - наполягає вона.

Савченко додала, що відчуває підтримку навіть у російському СІЗО, незважаючи на повну ізоляцію.

"Іноді, коли ведуть по коридорах чи на вулиці, я чую, як з вікон мені кричать: "Надя, тримайся!" Наглядачі завжди ввічливі. У нас з ними ділові відносини. Я ввічлива з ними, вони - зі мною. Іноді бачу в їхніх очах розуміння, співчуття і підтримку", - розповіла Надія.

Під час маршу пам'яті російського опозиціонера Бориса Нємцова пройде колона на підтримку звільнення незаконно ув’язненої української льотчиці і народного депутата України Надії Савченко. Про це повідомив захисник льотчика Марк Фейгін на своїй сторінці у Twitter.

Саме 27 лютого російська опозиційна "Партія народної свободи" має намір провести марш пам'яті політика Бориса Нємцова, про що було направлено повідомлення меру Москви Сергію Собяніну.

Раніше адвокат Надії Савченко Марк Фейгін заявляв, що українську льотчицю можуть обміняти на двох затриманих російських ГРУшників.

Тим часом президент РФ Володимир Путін заявив, що можливий обмін затриманих у Луганській області кадрових російських військових на незаконно утримуваних у російських в'язницях громадян України "має бути рівноцінним". Про це він сказав на щорічній великій прес-конференції, відповідаючи на запитання про те, чи збирається РФ обмінювати незаконно ув'язнених українських громадян Надію Савченко, Олега Сенцова, Олександра Кольченка, Геннадія Афанасьєва, Станіслава Клиха і багатьох інших на затриманих силами АТО в Луганській області російських спецназівців Євгена Єрофєєва й Олександра Александрова.

Пізніше з'явилася інформація, що російських ГРУшників можуть обміняти на Сенцова і Кольченка.

У Росії Савченко звинувачують у причетності до вбивства двох журналістів і незаконному перетині російського кордону. Вона всі звинувачення відкидає.

У середині грудня суд продовжив арешт Савченко до 16 квітня. Після цього вона на знак протесту оголосила голодування. Адвокати Савченко повідомляють, що їхня підзахисна втратила вже понад 15 кілограмів ваги. 14 січня повідомлялося, що російський суд долучив до справи експертизу відео взяття Савченко в полон. Проте російський суд відмовився вивчати відеозапис затримання Савченко.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини російської федерації | Переглядів: 955 | Додав: adminA | Теги: Савченко, ГРУшники, моє життя не коштує двох, Обмін | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]