Чт, 2024-03-28, 11:42
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:51
Ситуація в зоні АТО загострилася. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

Ситуація в зоні проведення АТО різко загострилася - вночі бойовики обстрілювали українські позиції, зокрема і зі зброї, забороненої мінськими домовленостями.

Про це прес-центр штабу АТО повідомляє на сторінці в Facebook.

З гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї терористи вели вогонь по українських опорних пунктах у Пісках, Опитному, Красногорівці і Мар'їнці.

На Світлодарській дузі по силах АТО, які тримають позиції біля Троїцького і Зайцевого, бойовики вели вогонь з великокаліберних кулеметів, біля Майорська - з гранатомета.

"На Маріупольському напрямку бойовики з мінометів, протитанкового ракетного комплексу обстріляли наш опорний пункт неподалік Талаківки, а в районі Старогнатівки ворог застосував 120-мм міномет", - повідомляє штаб АТО.

На Луганському напрямку бойовики з автоматичного гранатомета вели вогонь у районі Золотого.

За минулу добу зафіксовано 69 випадків порушення режиму "повної тиші" бойовиками.

Раніше повідомлялося, що основні бойові дії розгорнулися на Донецькому напрямку - там бойовиками була здійснена серія збройних провокацій на відрізку від Авдіївки до Пісок. Крім того, розвідка зазначала, що в районі міста Торез почали навчання танкові і мотострілкові підрозділи 1-го армійського корпусу російських окупаційних військ.

Міністр оборони України Степан Полторак заявив, що терористичні угруповання на Донбасі хочуть захопити більше території, але Україна готова дати їм відсіч. "Якщо вони будуть порушувати Мінські угоди і будуть вести себе агресивно, перейдуть у наступ, то нам є чим їм відповідати", - сказав міністр.

Нагадаємо, 13 січня учасники Тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації на Донбасі домовилися про оголошення режиму тиші, який повинен був запроваджений негайно. Перед цим у Мінську, 22 грудня 2015 року (в той же день, коли бойовики увійшли до села Комінтернове, що лежить у "сірій зоні" поблизу Маріуполя), була досягнута домовленість про припинення вогню в ніч проти 23 грудня. Однак через 11 годин після досягнення такої домовленості бойовики застосували проти сил АТО "Гради".

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 759 | Додав: adminA | Теги: зона АТО, ситуація | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]