Чт, 2024-03-28, 16:15
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:13
Стали відомі плани Ради після виходу з канікул
Інші останні Політичні новини

  Верховна Рада України в четвер планує розглянути законопроект про Конституційний суд, питання децентралізації та кошторис парламенту, заявляє голова Верховної Ради Андрій Парубій. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Ми плануємо в четвер розглянути законопроект про Конституційний суд і питання децентралізації", - сказав Парубій на засіданні погоджувальної ради керівників фракцій, комітетів і груп парламенту в понеділок у Києві.

Спікер також зазначив, що парламент повинен розглянути й ухвалити кошторис Верховної Ради на 2017 рік.

"Я б просив, щоб це питання, яке є у всіх фракціях і комітетах, на цьому тижні розглянули і обов'язково вийшли з нього на рішення щодо кошторису Верховної Ради", - сказав Парубій.

За словами Парубія, Рада продовжить практику розгляду законопроектів блоками, і кожен пленарний день нинішнього робочого тижня парламенту буде тематичним.

За його словами, у вівторок планується завершити розгляд блоку питань транспортної галузі. "Зокрема, на нас чекає розгляд законопроекту, який вводить в дію єдиний електронний квиток – те, чого так чекають тисячі місцевих громад", – сказав Парубій і додав, що у вівторок розглядатимуться й екологічні питання.

Він привітав колег із початком нового року і висловив переконання, що "цей рік стане для українського парламенту успішним, а ми всі спільно продемонструємо ефективну командну роботу".

При цьому Парубій пропонує скласти порядок денний цього пленарного тижня таким чином, щоб для ухвалення законопроектів знайшлося достатньо голосів. Про це повідомляє кореспондент Укрінформу .

"Я буду пропонувати, щоб його (порядку денного - ред.) коригування відбувалася з пошуку тих законопроектів, які об'єднають зал, розуміючи, що в залі може бути рівень дисципліни не надто високий. Незважаючи на те, що і друга свята вечеря, і Хрещення, і це правда, це реальність. Будемо шукати законопроекти, які найбільше об'єднують", - сказав спікер.

Зазначимо, після виснажливого ухвалення бюджету 21 грудня нардепи влаштували собі майже місяць канікул. Останнє засідання Ради в 2016 році відбулося 23 грудня, на перше в новому році депутати зберуться 17 січня.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 807 | Додав: adminA | Теги: плани Ради після виходу з канікул | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]