Пт, 2024-04-19, 14:51
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:20
У Києві до дня народження Висоцького створили виставу за його піснями
Інші останні Культурні новини

Прем'єра концерту-вистави "Мир Вашому дому", присвяченого Володимиру Висоцькому, відбудеться в українській столиці. Напередодні дня народження легендарного актора, барда і поета - а 25 січня 2016 року йому виповнилося б 78 років - її покаже Київський театр поезії та пісні. Про це повідомив художній керівник театру, заслужений працівник культури України Семен Рубчинський, передає "Укрінформ".

"Ми назвали нашу нову виставу-концерт "Мир Вашому дому". Ця вистава, як і шість попередніх, показаних нами, складається тільки з пісень і віршів Висоцького. Глядач почує багато нових, нечасто виконуваних творів. Будуть і пісні, що давно полюбилися всім, і вірші. Прем'єра відбудеться 24 січня, напередодні дня народження Володимира Семеновича", - зазначив Рубчинський.

За словами художнього керівника театру, глядача чекають нові знайомства, улюблені артисти і музиканти Київського театру поезії та пісні. Це заслужений артист України Ігор Славінський, артисти Тимур Бобровський, Борис Георгіївський, Дмитро Макляков і Серафима Горелова.

Режисер вистави - Славінський. Сценарист - Бобровський.

Аранжувальник і гітарист - Борис Бельський. Кнопковий акордеон - заслужений артист України Костянтин Стрельченко. Бас-гітара - Михайло Кримов.

"Всім нам цікаво, що б робив і як би реагував Висоцький на події сьогоднішнього дня. Адже він - особа, що збирала навколо себе людей з однаковими поглядами на життя. Приходите до нас на виставу – розберемося у всьому разом!" - запрошує Рубчинський, обіцяючи неординарну подію.

Прем'єра вистави відбудеться в Будинку офіцерів 24 січня о 19:00.

Нагадаємо, за життя культового антирадянського російського поета українського походження, пісняра й актора Висоцького (1938-1980) не було надруковано жодного вірша, не було дозволено жодного відкритого концерту.

Після смерті Висоцького було видано збірку віршів поета - "Нерв" (1981), складену Робертом Рождественським. У 1988-му, тобто вже за Перебудови, вийшла велика книга віршів Висоцького під назвою "Вибране", в якій його поетична творчість представлена найповніше.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 773 | Додав: adminA | Теги: вистава, народження Висоцького, Київ, пісні | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]