Пт, 2024-03-29, 13:06
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:52
У Кончі-Заспі активісти спалили паркан маєтку екс-регіонала
Інші останні Столичні новини - новини Києва

Під Києвом у селищі Конча-Заспа обурені люди знесли і спалили будівельний паркан території, яка, за їхніми словами, належить екс-нардепу від "Партії регіонів" Григорію Смітюху.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Паркан перегородив частину пляжу і врізався у водойму, біля нього недавно з'явився котлован.

Боротьба людей за заповідні території та вільний доступ до води триває в Кончі-Заспі вже не перше десятиліття.

У 2005 році у заповідній зоні побудував собі розкішний будинок Микола Азаров. Слідом за ним це зробила ціла низка соратників. Суд вирішив, що земля забудовується законно.

Розширюючи свої маєтки, елітні поселенці поклали око і на берегову лінію. Але місцеві жителі відступати не збираються. Вони готові терпіти паркани не ближче, ніж за 50 м до водної поверхні. Кажуть, так передбачено законом.

"Живучи в Конча-Заспі, в лісі, в зеленій зоні - ми повинні кудись їздити на пляж. Куди? В Гідропарк плавати? У нас забирають останній шматок нашого пляжу!", - обурені жителі.

Раніше президент України Петро Порошенко підписав розпорядження про скасування численних пільг жителям елітних селищ Конча-Заспи і Пущі-Водиці під Києвом.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Столичні новини - новини Києва | Переглядів: 829 | Додав: adminA | Теги: Конча-Заспа, активісти, паркан маєтку екс-регіонала | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]