Пт, 2024-04-19, 19:08
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:58
У Німеччині першотравневі мітинги супроводжувалися сутичками
Інші останні Новини світу
Запеклі сутички маніфестантів з поліцією відбулися під час так званих першотравневих ходів революціонерів, які відбулися 1 травня в Берліні (Німеччина).

У берлінському протестному марші, організованому лівими силами, взяли участь близько 9 тисяч осіб, передає ИТАР-ТАСС, посилаючись на представників правоохоронних органів.

Демонстранти вирушили з району Кройцберг у центр міста, до урядового кварталу. Багато хто з учасників ходи приховували свої обличчя під масками.

З настанням темряви вони почали закидати поліцейських, що стежать за порядком, пляшками, камінням і піротехнічними засобами, розбивали вітрини, а також пошкодили кілька припаркованих автомобілів. У відповідь правоохоронні органи застосували проти особливо агресивно настроєних демонстрантів водомети й сльозогінний газ.

У багатьох містах Німеччини в середу відбулися багатотисячні демонстрації, що виражали протест проти правого екстремізму й расизму, які в низці випадків супроводжувалися зіткненнями з учасниками контрпротестов і поліцією, повідомляє Deutsche Welle.

Так, у Франкфурті-на-Майні супротивники правих зірвали мітинг Націонал-демократичної партії Німеччини (НДПН), зібравшись у тім же місці, де збиралися мітингувати радикали.

У Берліні 450 прихильникам НДНГ протистояли близько 2000 контрдемонстрантів. Поліція повідомила про затримки. По шляху проходження колони НДПН супротивники правих установили бетонну піраміду, до якої прикували себе четверо демонстрантів. У результаті правим довелося зупинитися. Поліцейські видалили контрдемонстрантов з дороги разом з пірамідою, після чого відкували їх.

У Дортмунді на мітинг правих вийшли близько 450 осіб. Проти їхньої акції протестували 3500 осіб. В Ерфурті на центральні вулиці міста вийшли близько 250 прихильників правого угруповання "Вільні сили".

Безладдями супроводжувалися й демонстрації в Гамбурзі, де близько 1,5 тисяч чоловік взяли участь у ході, що проходив під девізом "У пролетаріату немає рідної країни". Деякі агресивно настроєні митингувальники цілеспрямовано закидали поліцейських петардами. У результаті постраждали кілька охоронців порядку. Поліції довелося застосувати водомети, кийки й сльозогінний газ. Вісім осіб були затримані.

У середу, 1 травня, День праці відзначався в 142 країнах і територіях світу.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1135 | Додав: adminA | Теги: першотравневі мітинги, Німеччина, сутички | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]