Чт, 2024-03-28, 22:19
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:53
У Саакашвілі може з'явитися своя партія: лякає чиновників
Інші останні Політичні новини

Рух "За очищення" виступає за повне оновлення державних кадрів в Україні. Про це заявив голова Одеської облдержадміністрації Міхеїл Саакашвілі під час виступу на антикорупційному форумі в Харкові, передає "Інтерфакс-Україна".

"Наш головний клич з Харкова: потрібно відправляти на звалище історії еліту, яка 25 років більше нічим не займається, тільки грабує власний народ", - сказав Саакашвілі.

"Потрібно повністю оновити державний кадровий контингент за рахунок людей, які тут, за рахунок людей, які є, яких дуже багато – порядних, чесних розумних, ідеалістичних - і влити нову кров у безнадійно хворий організм, щоб дати цьому організму новий імунітет і нову енергію", - додав він.

Губернатор Одеської області укотре звинуватив уряд у корупції, заявивши, що він "продовжує сидіти на тих же потоках, що сидів Янукович, Єнакіївський і Азаров, продовжує прикривати олігархів (...) і підтримує стару систему бюрократії".

"Цей уряд треба міняти. І кому треба їх міняти? Нам з вами. Ніхто за нас нашу справу не зробить. Потрібно діяти", - сказав Саакашвілі.

При цьому він зауважив, що не вважає, що Україні потрібний новий Майдан.

"Вони розраховують на те, що ми як завжди розчаруємося... Вони розраховують на байдужість, пасивність і навіть цинізм нашого народу. Але наш народ не цинічний. Наш народ ніколи не був пасивним, тому що працелюбний талановитий народ не може бути пасивним. І наш народ ніколи не був під кимось, наш народ - це народ волі. Це народ свободи. І ми звільнимося від цих людей, які розраховують, що ми їх залишимо в спокої", - заявив Саакашвілі.

Він також заявив, що рух має намір зібрати мільйон підписів по усій Україні за зміну правил гри.

"Ми зберемо спочатку мільйон підписів по усій Україні не те що за зміну уряду. За те, щоб поміняти правила гри – повністю поміняти виборчу систему, щоб олігархи і корупціонери знову не купили собі місця через теперішню виборчу систему. Ми зберемо підписи за те, щоб усі ці кабальні закони скасувати і повністю звільнити бізнес від адміністративного тиску. Це можливо, і ми обов'язково це зробимо! Ми зберемо підписи за те, що податки мають бути нижчі, і ми повинні збирати більше, і у нас має бути більше можливостей, щоб будувати дороги, школи, лікарні. Ми зберемо підписи за те, щоб не залишити ніяких "дірок" для можливостей корупції", - зазначив губернатор Одещини.

Він висловив упевненість, що необхідну кількість підписів буде зібрано дуже швидко.

"Ми прийдемо і скажемо: ми не хочемо нічого поганого. Ось народ виніс вам вердикт. Приймайте рішення і дайте можливість новому поколінню, новій крові, новій хвилі замінити тих, які вже 25 років протирають свої штани і перетворили Україну на найбіднішу країну в Європі... І якщо вони скажуть, що ці мільйон підписів або підроблені, або сфабриковані, або додані, або не віддзеркалюють волю народу, тоді ми, мільйон людей, обов'язково прийдемо під стіни їхнього цього кварталу Печерського і скажемо: ми прийшли, і час іти, час усе міняти, час іти вперед", - підсумував Саакашвілі.

Саакашвілі не претендує на крісло прем'єр-міністра

Міхеїл Саакашвілі стверджує, що у нього немає прем'єрських амбіцій. Про це він заявив під час третього Антикорупційного форуму в Харкові.

"Ні. Я тому тут і виступаю, бо мені нічого не потрібно. Ми хочемо відкрити шлях для нового покоління людей, які зможуть все поміняти", - сказав він, відповідаючи на запитання журналістів, чи буде він прем'єром.

"Всі повинні бути готові до того, що в Європі Україна буде країною, що найшвидше розвивається, я в цьому впевнений. Україна буде моделлю реформ. І Захід повинен бути готовий до того, щоб перестати сприймати Україну як звичайну проблему: чи воєнну проблему, за участю Росії, звісно, або як проблему, пов'язану з корупцією або відсутністю реформ", - додав Саакашвілі.

Антикорупційний рух Саакашвілі, швидше за все, стане партією - Найєм

Антикорупційний рух, ініційований Саакашвілі, швидше за все, буде перетворено на партію. Про це заявив народний депутат від Блоку Порошенка Мустафа Найєм на антикорупційному форумі в Харкові, передає Гордон.

"Майбутнє руху, форма, в яку він виллється, визначається тими цілями, які будуть озвучені. Найбільш ймовірно створення партії. Я не виключаю, що частина учасників форуму захоче брати участь у політичному русі. Це не означає, що всі будуть цим займатися, але хтось захоче піти на вибори, хтось захоче залишитися в апараті руху", – сказав він.

На думку Найєма, антикорупційний рух має широку підтримку населення.

"Я не думаю, що волю та прагнення такої великої кількості людей можна звести до одного посту – посади прем'єр-міністра. Це неправильно. Це масовий рух, люди довіряють, і Міхеїл Саакашвілі як лідер може його вести, але це не той рух, який створюється під одного лідера. Тут важливо, як рух викристалізується знизу", – додав нардеп.

При цьому Найєм запевнив, що учасники руху "не обговорюють кадрові питання".

Зазначимо, 18 січня в Харкові пройшов третій за ліком антикорупційний форум. Перший відбувся в Одесі в грудні 2015 року, другий - того ж таки місяця в Києві. Після форуму в столиці його учасники заявили про створення всеукраїнського "Руху за очищення".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 780 | Додав: adminA | Теги: своя партія, чиновники, Саакашвілі | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]