Вт, 2024-04-16, 08:37
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:56
Укладати шлюби і всиновлювати дітей дозволив геям Олланд
Інші останні Новини Європейського Союзу
Президент Франції Франсуа Олланд підписав закон про легалізацію одностатевих шлюбів і усиновлення дітей гомосексуальними парами, схвалений раніше Конституційною радою, пише Newsru.com, з посиланням на AFP. Французи, котрі представляють сексуальні меншини, з 1999 року могли реєструвати так звані цивільні союзи.

Однак такі пари не мали прав традиційних сімей. Під час президентських передвиборчих перегонів Олланд пообіцяв вирівняти у правах одностатеві і різностатеві пари.

Закон набирає чинності через 10 днів після підписання. Перша церемонія одруження між людьми нетрадиційної сексуальної орієнтації у Франції може відбутися вже на початку червня.

Франція стала чотирнадцятою країною, де дозволені одностатеві шлюби.

Парламентарі витратили рекордну кількість годин на обговорення законопроекту про легалізацію одностатевих шлюбів та дозволу таким парам всиновлювати дітей. Автором тексту стала міністр юстиції Франції Крістіан Тобіра.

Під час розгляду депутатами і сенаторами документа в республіці мало не щодня проходили мітинги противників і прихильників реформи. При цьому число незадоволених законодавчою ініціативою влади майже у вісім разів перевищувало кількість тих, хто її підтримував. Так, у січні в Парижі понад 800 тис людей вийшли на вулиці, щоб сказати "ні" "шлюбу для всіх".

Під час дебатів у парламенті права опозиція всіляко намагалася тягнути час, щоб віддалити ухвалення закону. Врешті нижній палаті парламенту знадобилося два читання, щоб схвалити документ. Найбільші суперечки викликала проблема всиновлення одностатевими парами дітей, а також питання надання за страховкою медичної допомоги таким батькам та їхнім чадам.

Зазначимо, що Франція не єдина країна де одностатевим парам дозволили укладати шлюби.

У Нідерландах визнали можливість укладення шлюбу особами однієї статі ще в 2001 році, в Бельгії - в 2003-му, в Іспанії та Канаді - в 2005-му, в ПАР - в 2006-му, в Норвегії та Швеції у 2009, Португалії, Ісландії та Аргентині в 2010-му, в Данії в 2012 році. Цьогоріч подібний закон набирає чинності в Бразилії, Уругваї, Новій Зеландії.

Відлік сучасної історії юридичного визнання прав одностатевих пар (права спадкування майна, права відвідування в лікарні, податкових пільг, в деяких випадках усиновлення) починається з 1989 року, коли вперше в світі в Данії був прийнятий закон про реєстровані партнерства.

Нагадаємо, Палата громад парламенту Великобританії в лютому цього року схвалила в другому читанні проект закону про легалізацію одностатевих шлюбів.

Як повідомлялося раніше, 25 травня в Києві запланований масштабний гей-парад, відповідне повідомлення надійшло на адресу Київської міськдержадміністрації.
Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 953 | Додав: admin | Теги: геї, шлюб, всиновлювання дітей, Олланд | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]