Чт, 2024-03-28, 11:37
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:38
Україна і США "відкрили небо" Україна і США "відкрили небо"
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Відсьогодні Україна і США є повноцінними партнерами у Відкритому небі.

Про це у четвер 14 січня повідомив заступник Міністра інфраструктури України, керівник апарату Володимир Омелян.

"Як щойно повідомило посольство США в Україні, завершено всі юридичні формальності і угода між урядом України та урядом Сполучених Штатів Америки про повітряні перевезення вступила в силу", - йдеться в його повідомленні на сторінці у соцмережі Facebook.

Як нагадав посадовець, угода про відкрите небо була підписана 14 липня 2015 року у Вашингтоні, а 4 листопада її було ратифіковано Верховною Радою України.

Документом запроваджуються наступні зміни у повітряному сполученні між Україною та США:

- надається можливість авіакомпаніям обох сторін виконувати польоти з правом п'ятої свободи (право приймати на іноземній території пасажирів, що прямують на територію будь-якої третьої держави, а також адресовані туди ж вантаж і пошту, і право висаджувати пасажирів і вивантажувати вантаж і пошту, що направляються із будь-якої території, в країні-підписанті угоди);

- встановлюється довільна частота та ємність повітряних перевезень авіаперевізниками обох сторін;

- дозволяється самостійне наземне обслуговування в аеропортах.

"Це один із багатьох результатів команди "аматорів і непрофесіоналів" Міністерства інфраструктури, який ми розпочали з нуля і довели до успішного завершення", - додав Омелян.

Нагадаємо, під час церемонії підписання угоди 14 липня у Держдепартаменті США міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський і заступник держсекретаря США з питань економічного зростання, енергетики та навколишнього середовища Кетрін Новеллі заявляли, що підписана Угода про відкрите небо є першою угодою такого типу для України, вона означає дешевші авіаперевезення для українських пасажирів, заощадження витрат для туристів, а також сприяє економічному зростанню країн-партнерів.

Новеллі зауважила, що з 1992 року США підписали майже 120 угод про відкрите небо з країнами по всьому світу. За оцінками Інституту Брукінгса, ці домовленості заощаджують витрати для туристів загалом до 4 млрд доларів на рік, підкреслила представниця Держдепу.

Документ, серед іншого, передбачає невтручання державної влади в комерційні рішення авіаперевізників щодо маршрутів, обсягів перевезення, а також ціноутворення. Крім того, угода забезпечує можливості для авіаперевізників щодо створення "більш доступного, зручного та ефективного повітряного сервісу для споживачів".

Додамо, раніше Пивоварський також висловлював упевненість, що Україна підпише договір про "відкрите небо" з Європейським Союзом до кінця 2015 року. За його словами, тривають переговори з європейськими партнерами, і саме вони домовляються з Іспанією і Великою Британією щодо вирішення проблеми Гібралтару, і вже напрацьовано компромісний варіант, питання підписання договору вирішується на найвищому політичному рівні.

При цьому угоду про "відкрите небо" було парафійовано ще 2013 року.

У травні президент України Петро Порошенко своїм розпорядженням уповноважив Пивоварського підписати Угоду між Україною і Європейським Союзом та його державами-членами про Спільний авіаційний простір ("відкрите небо").

Підписання договору про "відкрите небо", як очікується, лібералізує український ринок авіаперевезень і дасть змогу європейським компаніям безперешкодно працювати в Україні, а українським – в Європі. Документ гарантуватиме доступ на український ринок європейських лоукост-компаній, а також право українських і європейських компаній здійснювати рейси між Україною і країнами ЄС без міждержавного узгодження маршрутів.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 768 | Додав: adminA | Теги: відкрите небо, Україна і США | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]