Чт, 2024-03-28, 20:25
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:29
Україна посилює санкції проти агресора
Інші останні Економічні новини

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк дав доручення Міністерству економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) розширити список товарів з РФ, ввезення яких в Україну також буде заборонено.

"Я доручив Міністерству економіки переглянути список і розширити список товарів, які повинні потрапити під контрзаходи української сторони для захисту українського внутрішнього ринку від економічної агресії Російської Федерації", - сказав він, відкриваючи засідання Кабміну в середу в Києві.

Яценюк сподівається на успішний пошук альтернативного шляху постачання українських товарів у зв'язку з російським транзитним і торговельним ембарго.

"Ми очікуємо, що пройде перший експериментальний потяг за маршрутом Україна - Грузія - Азербайджан - Казахстан, який фактично дасть можливість українській економіці знайти альтернативний шлях поставок товарів на ринки, які були завжди українськими. Однак у зв'язку з російським транзитним і торговельним ембарго нам зараз вкрай складно доставляти ці товари", - сказав він.

Яценюк повідомив, що Україна веде активні консультації з європейськими партнерами про те, яким чином забезпечити двосторонні відносини з дотримання Угоди про зону вільної торгівлі між Україною та ЄС.

"Україна і Європейський Союз повинні чітко дотримуватися всіх вимог, правил і стандартів (угоди про ЗВТ - ред.), у тому числі в питаннях транзиту", - сказав прем'єр.

Він також повідомив, що Україна підготувала "відповідне меню", з яким звертається "до європейським друзям, як допомогти нам пройти досить складний економічний етап після того, як Росія вкотре порушила двосторонній контракт і багатостороння угода в частині економічної кооперації між Україною і РФ".

Яценюк підкреслив, що Україна разом з європейськими партнерами буде шукати вихід з ситуації непростій ситуації.

Нагадаємо, Росія з 1 січня 2016 року поширила дію продовольчого ембарго на Україну. Це передбачено постановою уряду РФ від 21 грудня 2015 року про поширення на Україну відповідних економічних заходів у зв'язку з її приєднанням до антиросійських санкцій.

У відповідь з 10 січня Україна запровадила повну заборону на ввезення російських товарів. Серед заборонених товарів - м'ясо, риба, крупи, зерно, хлібобулочні вироби, горілка, пиво, цигарки, кондитерські вироби, корми для тварин, ряд хімікатів і залізничне обладнання.

Україна підготувала ряд пропозицій для переговорів з ЄС щодо торговельних санкцій Росії

Україна підготувала ряд пропозицій для переговорів з Європейським Союзом з питання російських торгових санкцій, а також щодо реалізації двосторонніх угод в рамках Угоди про зону вільної торгівлі з ЄС, і очікує продуктивного діалогу, повідомив на засіданні уряду прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк.

"Ми проводимо активні консультації з європейськими партнерами про те, як забезпечити наші двосторонні відносини відповідно до Угоди щодо зони вільної торгівлі. Україна і ЄС мають чітко дотримуватися правила і стандарти, у тому числі в питаннях транзиту", - сказав Яценюк.

"Ми очікуємо продовження консультацій і підготували ряд пропозицій, з якими ми звертаємося до наших європейським друзям, про те, як пройти цей непростий етап, коли Росія жорстко порушив двосторонні угоди між Україною і Росією. Ми сподіваємося на продуктивний діалог з європейськими партнерами про те, як ми разом будемо виходити з цієї непростої ситуації", - заявив прем'єр.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 756 | Додав: adminA | Теги: посилення, санкції проти агресора, україна | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]