Вт, 2024-04-16, 16:16
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:59
Україна потребує реформування судової та виборчої систем - австрійський посол
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС
Посол Австрії в Україні Вольф Дітріх Хайм зазначає, що для підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом у листопаді Україні необхідно провести реформу судової та виборчої систем.

Про це він сказав "Українським новинам".

На його думку, відносини між ЄС і Україною мають тривалий процес розвитку, в результаті якого обидві сторони мають чіткі уявлення і розуміння цілей, які необхідно досягти для європейської інтеграції України.

"У лютому ми проводили саміт між Європейським Союзом і Україною, де ми погодили певні критерії і напрямки, в яких ми хочемо бачити реформи і прогрес, і крім того, там були озвучені більш чіткі вимоги та ініціативи, в основному пов'язані з правовими реформами в сфері правосуддя, ухвалення правової основи для проведення перевиборів (на 5 одномандатних округах), а також реформи виборчої системи. Я думаю, це все ще досить великий обсяг роботи, який належить зробити Україні протягом найближчих декількох місяців, і потім ми побачимо, чи будемо ми готові до підписання угоди про асоціацію", - сказав Хайм.

При цьому він зазначив, що в Австрії бачать і цінують зусилля України у здійсненні реформ у зазначених напрямках після проведення саміту "Україна-ЄС" у Бельгії.

Також, він підкреслив, що Україні необхідно зробити все, щоб проведення реформ стало незворотнім процесом і вони здійснювалися належним чином.

"Я думаю, це дуже важливо продемонструвати, що Україна готова і справді висловлює бажання реалізовувати позначені зобов'язання, і я сподіваюся, що ми будемо мати всі необхідні умови, при яких угоду про асоціацію буде підписано", - додав Хайм.

Посол підкреслив, що підписання Угоди про асоціацію повністю залежить від дій України.

Як повідомлялось, Австрія підтримує підписання угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом у ході 3-го саміту Східного партнерства у Вільнюсі (Литва) 28-29 листопада.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 1003 | Додав: adminA | Теги: реформування судової та виборчої си, україна, Австрійський посол | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]